Jessica von Bredow-Werndl: ‘Ik ga lekker genieten in Omaha’

Jessica von Bredow-Werndl: ‘Ik ga lekker genieten in Omaha’

0 222

Jessica von Bredow-Werndl kijkt uit naar ‘Omaha’ volgende week. Het wordt haar vierde wereldbekerfinale. Eerder was ze al van de partij in Lyon, Las Vegas en Göteborg.

Telkens was de zwarte Gribaldi-zoon Unee BB haar partner. De ervaren zestienjarige KWPN’er is extreem fit en in vorm, vertelt Von Bredow-Werndl.

Chloorwater

‘Ook zo’n lange reis doet hem niks’, weten we nu, na Las Vegas. ‘Of het water nu naar chloor smaakt of wat dan ook.’ Met die opmerking verwijst ze naar het feit dat vele paarden appelsap aan hun drinkwater toegevoegd kregen omdat ze anders niet dronken.

Vrijdag reist Unee BB samen met Weihegold naar Schiphol, om van daaruit door te vliegen naar Omaha. Met die vlucht reizen ook de Nederlandse paarden Cennin, Glock’s Voice en Glock’s Flirt mee. In de VS staat 48 uur quarantaine voorgeschreven, waar de grooms ze vier keer per dag mogen bezoeken.

Zenuwen

Op maandagmiddag is de quarantaineperiode voorbij. ‘Ik vlieg zelf ook al vrij snel, op zaterdag, zodat ik ook kan acclimatiseren en helemaal voorbereid ben. Maandagmiddag kan ik dan meteen Unee losrijden.’

De amazone wil er gewoon van genieten in Omaha. ‘In Lyon was ik hartstikke zenuwachtig en vorig jaar in Göteborg was de druk gewoon enorm. Er vielen toen een paar ‘groten’ uit, waardoor ik mezelf een kans op een hele hoge klassering, misschien zelfs wel een overwinning, toedichtte. Uiteindelijk werd ik ‘slechts’ derde.’

Zwangerschapsverlof

Nu voelt ze die druk niet. ‘Ik wil echt optimaal genieten van onze laatste wedstrijd, ten eerste omdat het ons laatste wedstrijdoptreden wordt en ten tweede omdat ik hierna met zwangerschapsverlof ga. Ik ga gewoon heel erg m’n best doen.’

Beide bondstrainers zijn er bij in Omaha: Monica Theodorescu en co-trainer Jonny Hilberath. Ook de ouders van Jessica gaan mee, en de eigenaresse van Unee BB, Beatrice Bürchler.

Dressursport-Deutschland/Hoefslag

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties