Méér aandacht voor eigenaresse paard dan voor Isabell Werth zélf

Méér aandacht voor eigenaresse paard dan voor Isabell Werth zélf

0 901
Diederik van Silfhout - Anne Beth
Diederik van Silfhout met Anne Beth © DigiShots

Isabell Werth traint op haar eigen accommodatie in Rheinberg sinds enkele maanden de echtgenote van Thomas Müller, één van de grootste stervoetballers van het Duitse nationale elftal en speler bij FC Bayern München. Müller kreeg in 2008 een relatie met Lisa Trede, die sinds hun huwelijk door het leven gaat als Lisa Müller. Lisa Müller is één van de meest geliefde spelersvrouwen van Duitsland.

Huwelijk

Het stel kreeg verkering toen ze beiden 18 jaar oud waren. Ze leerden elkaar via gemeenschappelijke vrienden kennen en hielden via social media contact. Bij hun eerste afspraak sloeg de vonk over en twee jaar later vroeg hij haar ten huwelijk. Ze waren destijds pas twintig jaar oud. Een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Liefde voor paarden

Lisa Müller Trede en Thomas Müller delen de liefde voor paarden. Ze hebben twee eigen paarden. Lisa is professioneel paardrijdster en daarnaast model. Op verzoek van de voetballer doet ze alleen nog aan dressuur en springen, maar niet meer aan het wat gevaarlijkere onderdeel eventing. Daarnaast houdt Lisa van voetbal al kwam dat pas toen ze Thomas leerde kennen. Ze is een trouw supporter bij de wedstrijden.

Gecompliceerd

Werth’s leerlinge is inmiddels bijna zo beroemd als haar instructrice. Sinds een paar maanden geeft de zesvoudig Olympisch kampioen Werth les aan de amazone Lisa Müller.  Het feit dat Müller getrouwd is met de beroemde voetballer maakt het lesgeven gecompliceerd. De 27 jarige wordt erg in de gaten gehouden bij elk toernooi waar ze aan deelneemt. Ze staat onder druk omdat iedereen op haar let en het kleinste foutje wordt wereldwijd besproken.
Werth is het gewend dat er op de hele wereld over haar wordt gesproken en dat ze in de aandacht staat bij wedstrijden maar Lisa Müller niet. Dat is pas begonnen nadat ze met de Bayern ster getrouwd is en niet meer onder haar meisjesnaam bij de grotere toernooien start.

Lisa Müller zat al veel langer vóór haar huwelijk in het zadel en startte bij kleinere wedstrijden. In 2015 nam ze voor het eerst deel aan een internationaal viersterren toernooi en  kreeg in hetzelfde jaar van het Duitse Verband FN het Goldene Reitabzeichen.

Fans

Lisa Müller gaat regelmatig op les bij Werth. De jonge amazone wil méér leren en zich langzaam opwerken.  De accommodatie van Werth geeft haar de gelegenheid om in alle rust te trainen. Op eenconcours is dat wel anders. Daar kijken duidelijk veel meer fans naar háár dan naar andere deelneemsters en dan vooral als haar echtgenoot ook nog in de buurt is. Deze begeleidt haar indien zijn speelschema dit toelaat en zorgt voor haar en het paard. De international was ook al als toeschouwer aanwezig bij het CHIO in Aken en bij de Wereldbeker in Stuttgart, waar zijn vrouw in kleinere rubrieken deelnam. Hij verklaarde dat hij bij paardenevenementen goed kan ontspannen.
Thomas Müller is inmiddels van veel paardenzaken op de hoogte tot aan de afstammingen toe. Tegenover St. Georg.de verklaarde hij ooit dat hij liever de hengstenvideo’s bekeek dan met een Playstation spelletjes speelde zoals de andere voetballers.

Werth is onder de indruk van het stel. Ze spreekt lovend over het feit dat Lisa dagelijks soms acht tot negen paarden rijdt en vergelijkt het strakke programma met een professionele amazone.

Anne Beth

Een maand geleden zadelde Werth de merrie Anne Beth op in Neumünster. De grote belangstelling van het publiek was overweldigend en dat alleen maar omdat Werth op het paard van Lisa Müller zat! De door Van Norel uit Wapenveld gefokte elitemerrie, volle zus van KWPN-hengst Cover Story, werd tot 2014 door Diederik van Silfhout (foto) in de Lichte Tour uitgebracht. Werth traint niet alleen de amazone maar ook haar paard. Lisa zal de merrie weer overnemen zodra deze wat zelfverzekerder is in de proef.

Populair

Lisa’s echtgenoot is dan ook ongekend populair, heeft geen tatoeages, heeft zijn haren niet gemodelleerd naar een hanenkam en rijdt niet in een Batmobiel. Een doelpunt viert hij niet door een imposant bovenlichaam te showen of rare dansjes uit te voeren. Müller juicht nog ouderwets, met gebalde vuisten en een oerkreet, zoals je elk weekend ook op de amateurvelden ziet. Een medespeler van Müller is de Nederlandse voetballer Arjen Robben, die verruilde in 2009 Real Madrid voor Bayern München.

De start van Werth met Anne Beth was overigens niet onverdienstelijk. In Neumünster werd de combinatie tweede in de Grand Prix op de VR Classics met een score van 71,8%.

Bron: dnn.de

Foto: Digishots

Hoefslag abonnementen

Reacties