Topscore voor Desperados-zoon Destacado in sporttest Münster

Topscore voor Desperados-zoon Destacado in sporttest Münster

0 265

Desperados-zoon Destacado gooide deze week hoge ogen tijdens de driedaagse sporttest in het Duitse Münster. Met een gemiddelde score van 9.14 kon de overwinning de charmante vos niet meer ontgaan.

Kritische houding

Gedurende de eerste dag van de test toonden de juryleden een kritische houding tegenover de manier waarop sommige vierjarige hengsten werden gepresenteerd. Zo werd Destacado te kort in de hals voorgesteld en bewoog Don Martillo te onnatuurlijk.

De tweede en derde dag werd het beeld anders en kon de jury hoge punten kwijt. Destacado ontving uiteindelijk een 8.7 voor draf, twee keer een 9 voor stap en galop en een 9.5 voor rijdbaarheid en algemene indruk en was daarmee de beste van de vierjarigen. Hij werd gevolgd door Rosendiamant (v. Rohjuwel), die op een score van 8.46 uitkwam. Feinrich (v. Furst Heinrich) eindigde met 8.33 punten op de derde positie.

Bewegingswonder

Ook voor de vijfjarige Don Martillo keerde het tij. Een 8.8 voor de draf, een 8.9 voor de galop, een 9.5 voor de stap, 7.5 voor rijdbaarheid en 8.8 voor algemene indruk leverden de zoon van bewegingswonder Don Juan de Hus een eindcijfer van 8.57 op. De tweede plek was voor Dreamline (v. Don Olymbrio). De hengst kwam uit op een totaal van 7.95 punten. Totilas-zoon Titolas sloot de top drie met een gemiddelde van 7.78.

Bron: Eurodressage

Reacties