Subtop: 70,90% voor Robin van Lierop en RS2 Cupido

Subtop: 70,90% voor Robin van Lierop en RS2 Cupido

0 1166

In Beuningen was Robin van Lierop de enige deelnemer in de Grand Prix. In zijn derde start op dit niveau reed hij de Rhodium-nakomeling RS2 Cupido naar 70,90% en dat was weer bijna twee procent hoger dan de voorgaande keer.

“Het was pas mijn derde Grand Prix en ik vind het nog steeds niet makkelijk. Ik moet wat meer handigheid krijgen onderweg”, steekt Van Lierop van wal. “RS2 Cupido was wat geïmponeerd door zijn omgeving en daardoor ging ik er wel meer aan rijden, voor het beeld deed dat wel veel goeds.”

Voorzichtig

RS2 Cupido scoort op zijn piaffe, passage en de pirouettes. “Dat is nog niet de helft van wat hij thuis of op het voorterrein laat zien. Ik ben zelf in de ring nog wat voorzichtig. Op veel andere onderdelen had ik wel weer betere punten. Vooral met de cijfers voor de stap was ik blij.”

Met gemak over de 75%

“Het doel is om te bereiken wat voor ons allebei het hoogst haalbare is. Ik heb dit paard vanaf de Lichte Tour van  Seth (Boschman, red.) overgenomen en hem alle Grand Prix-oefeningen zelf aangeleerd. Dat duurt wat langer dan wanneer een geroutineerde Grand Prix-ruiter  hem zou rijden, dan gaat hij met gemak over de 75% heen.”

Kadervorming

De komende periode wil Robin zich focussen op nationale kadervormingswedstrijden en de KNHS Indoorkampioenschappen. “In de vorige kadervormingswedstrijd hadden we net geen B-kaderscore. Voordat we internationaal weg willen, moet het nationaal al een paar keer goed gelukt zijn. Nu is er nog genoeg dat beter kan”, besluit de ruiter die RS2 Dressage Center de Horst runt.

Lichte Tour: Mandy Wilms domineert

In de Lichte Tour was Mandy Wilms dominant aanwezig door de eerste twee plaatsen te bezetten. Met Quarterback-nazaat Deep Purple reed Wilms met 68,29%  naar de overwinning. El Ganador (v.Estobar NRW) scoorde 67,76% en bemachtigde daarmee het rode lint. Neelke van Kollenburg bezette de derde en de vierde plaats. Haar Prix st. Georges met Etwoolya SVK (v.Painted Black) werd met 66,84% beloond. Van Kollenburg reed de Intermediaire I met Boolya SVK (v.Krack C) en behaalde daar net geen 65%.

ZZ-Zwaar: Ariens en Janssen

In het ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Hanneke Ariens en Chanou Janssen. Ariens zadelde Exclusive (v.Olivi) en bemachtigde 62,57% in proef 37. Natascha Poels sloot aan op de tweede plaats en kwam met San Remo-nazaat Enrico tot 61%. De derde positie was voor Chanou Jansen die met Black Jack (v.Florett As) 60,50% behaalde. In proef 38 stond Janssen met net geen 62% op de eerste plaats. Manon van ’t Goor en Emanda (v.Johnson) werden hier tweede.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Uitslag Subtop Beuningen

Foto: DigiShots

Reacties