Daniëlle Houtvast: ‘Fijn dat het klikt tussen Utah en nieuwe amazone’

Daniëlle Houtvast: ‘Fijn dat het klikt tussen Utah en nieuwe amazone’

0 806
Daniëlle Houtvast met Utah foto DigiShots

Onlangs maakte Daniëlle Houtvast bekend dat ze na verkoop van haar paard Utah voor zichzelf gaat beginnen na een periode van zeven jaar in dienst te zijn geweest bij Leida en Tim Collins. De nieuwe eigenaresse van Utah, Mathilde Blais heeft haar debuut gemaakt in het Amerikaanse Wellington.

65.465%

Blais reed op 10 december haar eerste wedstrijd met Utah, een U25 Grand Prix proef, en had een eindscore van 65.465% wat haar een achtste plaats opleverde.

Internationaal

De Canadese 24-jarige amazone was vorig jaar actief op internationaal niveau met de nu veertienjarige Hannoveraner hengst Embassy III. Daarvóór reed ze met Michelangelo, die inmiddels met pensioen is en met wie ze in 2011 en 2012 respectievelijk vijfde en derde werd op de Noord-Amerikaanse kampioenschappen Young Riders.

Chris Von Martels

Blais wordt in het winterseizoen begeleid door Grand Prix-ruiter Chris von Martels, om te trainen en wedstrijden te rijden. Von Martels heeft zijn dressuurstal in Wellington, waar hij samenwerkt met Tim en Leida Collins-Strijk. Hij werd in april uitgeroepen tot paardensporter van het jaar 2015 in Canada. Die eretitel heeft hij te danken aan zijn zilveren teammedaille en individuele bronzen medaille Lichte Tour met de twaalfjarige KWPN-ruin Zilverstar (v. Rousseau) op de Pan America Games in Toronto 2015.

Wellington

Daniëlle: ‘Afgelopen zomer was Von Martels samen met Mathilde in Nederland. Ze verbleven ook een aantal maanden bij ons op stal (Collins Strijk in Riethoven). Mathilde heeft in die tijd Utah in Nederland getraind; begin november zijn ze weer vertrokken naar Wellington. Ik heb nog steeds contact met Mathilde en ben blij dat het goed klikt tussen haar en Utah.’

Bron: Hoefslag, zonder bronvermelding en link naar dit bericht niet toegestaan.

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties