Nicole den Dulk: ‘Doel is nu al behaald’

Nicole den Dulk: ‘Doel is nu al behaald’

0 395
Nicole den Dulk - Bubbles Christmas Show Roosendaal 2016 © DigiShots

Op de internationale para-dressuurwedstrijd bij Den Goubergh in Roosendaal werden vandaag de individuele proeven verreden.

Grade II

In tegenstelling tot de teamtest van gisteren, ging vandaag in de rubriek CPEDI3* Individual II de overwinning met 71% naar de Deen Tobias Thorning met zijn dertienjarige merrie Bruunsholm Caribian (v. Bluehorse Hertug). Met negen keer een acht gepunt door jurylid Jeanette Wolfs ging zijn totaalscore flink omhoog. Gisteren werd deze combinatie tweede in de teamtest. Annemarieke Roling-Nobel moest in Thorning haar meerdere erkennen en eindigde nu op de tweede plek met haar pas zevenjarige Doo Schufro (v. Doolittle) met een percentage van 69.333%.

Grade IA/B

Nicole Den Dulk laat ook vandaag in de Grade IA/B met Bubbles (v. Fidertanz) haar Russische concurrenten ver achter zich met een prachtige score van 71.092%.

‘Het is allemaal goed geregeld hier maar wij vinden het als pararuiters jammer dat we in het begin van de week zitten. We rijden onder andere niet met de Grand Prix, het is puur para en je hebt dan toch veel minder publiek’, aldus Nicole.

Blij

Omdat ze pas van trainer veranderd is (van Chris Haazen naar Annemarie Hannen) is het nu ook een beetje uitproberen. ‘Zeker met Bubbles, want die heb ik nog niet zo heel lang. We zijn hier nu om de kleine dingetjes te verbeteren, de puntjes op de i. Kijken of dat ook lukte met wedstrijdspanning erbij. En het is ook goed gelukt, hij gedroeg zich super en daar ben ik heel blij mee’. zegt ze enthousiast.

Doel behaald

Ondanks dat ze iets meer punten had verwacht omdat Bubbles vandaag beter liep dan gisteren was ze toch tevreden, zeker ook met het mooie jurycommentaar. Ze voegt nog toe: ‘het doel waarmee we hier zijn gekomen is al meer dan behaald en morgen ga ik mijn best doen in de kür. Ik rijd met Bubbles de kür van mijn andere paard Wally, ofwel Wallace N.O.P. (v. Future) maar dat moet helemaal goed komen’.

Grade IV

De Grade IV werd gewonnen door de Belg Arthur Dieusaert met de hengst Julius Unlimites met 66.349%. Petra van Oostrum eindigde net als gisteren op een vijfde plaats met een score van 64.087%.

Grade III

De laatste rubriek, Grade III, is zojuist verreden. Dit was één groot Nederlands feestje, de vier deelnemende combinaties bezetten de plaatsen een tot en met vier. Glasten Krapels was met zijn Wisconti de beste met een score van 68,984%. Lotte Krijnsen bezette de plaatsen twee en drie, waar Joyce Campagne vierde werd.

Uitslagen en programma.

Bron: equipe.com

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties