67,7% voor Frank Hosmar

67,7% voor Frank Hosmar

Vanmorgen is de paradressuur begonnen in Herning met de landenwedstrijd. Voor Nederland kwam Frank Hosmar met zijn bronzen Olympische paard Aphaville (Sandreo x Iglesias) aan de start. Met zijn 67.714% zal hij niet helemaal tevreden zijn. Hoewel het Noorse jurylid hem op plek twee zette, staat hij momenteel op een vijfde plaats.

Groot-Brittannië gaat stevig op kop. Hun Sophie Wells, ook al goed voor teamgoud en dubbel zilver in Londen vorig jaar – toen met Pinocchio – reed 74.310% bij elkaar. Een klein Nederlands tintje heeft deze tot nu toe eerste plek wel; haar paard is Valerius, een elfjarige KWPN-vosruin van Flemmingh x Lacros. Gastland Denemarken doet het prima met de tweede en derde stek van Line Kongensgaard met Laponio (v. Laurentio) en Line Thorning Jorgensen met Di Caprio (v. De Niro). Zij kregen een score van respectievelijk 70.452 en 68.905. Voor Frank Hosmar nestelde zich nog Ciska Vermeulen uit België met Whooney Tunes (v. Welt Hilt II). Haar eindresultaat bedroeg 68.762%.

Ellen van den Berg staat vlak achter Hosmar op zes met Showdiva (Havidoff x Saluut): 66.286%. Haar resultaat telt niet mee voor het team; ze doet individueel mee.

Klik hier voor de live resultaten.

 

Reacties