Emma Kanerva weer terug in Duitsland

Emma Kanerva weer terug in Duitsland

0 151
Emma Kanerva - Sini Spirit World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

De Finse Olympisch (2012) dressuuramazone Emma Kanerva is na een jaar in Engeland vanaf morgen weer terug in Duitsland.

Bijna tien jaar lang was Emma Kanerva niet alleen stalruiter bij leermeester Hubertus Schmidt, maar ook een vriendin van de familie. Een jaar geleden had Kanerva om persoonlijke redenen besloten naar Engeland te verhuizen.

Nieuwe woonplaats in Noord Duitsland

Kanerva komt weliswaar terug naar Duitsland maar niet naar de Fleyenhof van Hubertus Schmidt. Haar nieuwe werkplek wordt de opleidingsstal Klövensteen in Schenefeld in Hamburg.  Geleid wordt het bedrijf door Jürgen Böckmann, wiens vrouw Kaarina net als Emma Kanerva uit Finnland komt. De dochter des huizes Kristina, vertegenwoordigde  de Finse vlag bij de Europese kampioenschappen in Aken in 2015.

Emma Kanerva verklaart haar terugkomst uit het feit dat het in Engeland niet zo gemakkelijk is een carrière op te bouwen als in Duitsland. Toen ze van de familie Böckmann een mooi aanbod kreeg, wilde ze dit wel een kans geven. Ze gaat nu halve dagen voor hun rijden en de andere helft voor zichzelf.

De stal Klövensteen is buiten de Noord-Duitse landsgrenzen bekend door haar grote zomertoernooi waar dit jaar Nadine Cappellmann de Grand Prix won. Naast de familie Böckmann wordt het bedrijf gerund door Anja en Wolfgang Schierloh en Jessica en Rainer Schwiebert.

Het werken met Emile Faurie

Een jaar lang was Emma Kanerva in de stal von Emile Faurie. Hij heeft haar geholpen haar paard Sini Soul tot Grand Prix niveau te brengen. In April dit jaar werd ze met dit paard nog zesde in de Prix St. George in Nieuw en Sint Joosland.

Bron: St. Georg

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties