Charmeur topleverancier KWPN Hengstenkeuring

Charmeur topleverancier KWPN Hengstenkeuring

0 582

Woensdag 30 november is het zo ver. Dan gaat de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring van start op het KNHS-centrum in Ermelo. In totaal zullen er 299 springhengsten, 273 dressuurhengsten en 8 Gelderse hengsten door de jury van de hengstenkeuringscomissie beoordeeld worden.

Bij de dressuurhengsten blijkt Charmeur topleverancier. De voskleurige hengst heeft maar liefst 26 zonen meelopen in de eerste bezichtiging, in tegenstelling tot zestien nakomelingen in 2015. Toen bleek Apache koploper in de eerste bezichtiging. Ook het Vivaldi-bloed doet het dit jaar het goed: Desperado levert 15 zonen aan, halfbroers Dreamboy en Expression respectievelijk dertien en twaalf nakomelingen. Ook de zevenjarige Everdale (v. Lord Leatherdale) doet goede zaken: hij heeft dertien zonen meelopen in de eerste bezichtiging.

Bij de springhengsten is Chin Chin-nazaat Arezzo VDL het beste vertegenwoordigd met 13 zonen, gevolgd door Zirocco Blue VDL (10) en Harley VDL (9). De acht Gelderse hengsten vertegenwoordigen 8 verschillende vaders, waaronder één Charmeur- en één Firestone-zoon.

Opvallend

Opvallende aanmeldingen zijn onder andere nr. 439 (mv. Inspekteur) – enige deelnemende zoon van de vorig jaar overleden hengst Estoril – en vijf nakomelingen van Fairytale, welke vorig jaar gecastreerd werd. Ook Adelinde Cornelissens Jaqiedo (Aqiedo x Jazz) loopt mee in de eerste bezichtiging. De 2,5-jarige hengst heeft de Olympisch amazone in mede-eigendom met Carla van Manen. Bij de springhengsten loopt nr. 178 (mv. Chello III VDL) mee als enige zoon van Joop III (v. Diarado) , een beloftevolle BWP-hengst die slechts een jaar ter dekking heeft gestaan. In 2013 stierf hij aan een liesbreuk.

 

Klik hier voor de groepenindeling en de volledige lijst.

Bron: Hoefslag
Foto: Jennifer Fotografie

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties