Subtop: Grand Prix-winst met 70%-score voor Adelinde en Zephyr

Subtop: Grand Prix-winst met 70%-score voor Adelinde en Zephyr

0 767

Op de subtop wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg ging de winst in de Grand Prix naar Adelinde Cornelissen met Zephyr (v. Jazz) met 70,35%. Daniëlle Mes-Keur reed River’s Modor (v. Rafürstinels) naar 65,99% in de Intermediaire I, goed voor het oranje lint. John Tijssen schreef de Prix St.Georges op zijn naam met Jazz-zoon Broere Argentino. Hij leverde de hoogste dagscore met 71,14%.

Het hc-rondje twee weken geleden bleek zijn vruchten af te werpen voor Adelinde en de sensibele bruine. Zephyr is een paard dat snel gespannen reageert op de omgeving en een keer extra van huis doet hem goed. Voor komend weekend staat de kaderwedstrijd in Tolbert op het programma voor de door haar ouders gefokte twaalfjarige ruin. Achter Adelinde eindigde Laurens van Lieren met Zingar Northside (v. Gribaldi) met 68,85%. ‘De piaffe en passage waren goed, maar de overgangen waren niet zo zeker als vorige keer. Dat kostte punten. Verder was de afwerking alweer beter, evenals de constante aanleuning’, laat Van Lieren weten. Margreet Prosman met Red Chilly (v. Rosario) noteerde 66,18% voor haar Intermediaire II-proef; een derde plek in de Midden-/Zware Tour.

Broere Argentino

Vijf weken zijn John Tijssen en Broere Argentino pas een combinatie. De ruiter is in zijn nopjes met de vrolijke en simpel te rijden Jazz-zoon die door Kirsten Beckers werd opgeleid, maar hij is bedoeld voor de verkoop. Het kan dus maar zo zijn dat zich een serieuze koper meldt en dan is Argentino weg. Tot die tijd blijft Tijssen bij Anky van Grunsven trainen om hem Inter II-klaar te maken. De ruim 71% is een recordscore voor het prille duo. Tweede werd Wilma Wernsen met de pas zevenjarige Estupendo (v. Ziësto), met 69,21%. Op de derde plek zien we Yessin Rahmouni met Denzel STH (v. Tuschinski) met 65,92%; vierde werd Vincent van Gasselt met Bailo (v. Sandreo) met 64,54%.

Vier ZZ-Zwaar winnaars

De eerste ZZ-Zwaar proef leverde een oranje lint op voor Marjolein de jong met de Zack-zoon Zev, met een score van 62,64%. Tweede en derde werden Elisa Ramkema met Delano (v. Tygo) en Lorraine van den Brink met Di Mi Tambe (v. Uphill). Ramkema won de tweede proef met 65,50%. De enige andere winstpunt in deze rubriek was voor Anouk Wolters met Salomé (v. Welt Hit II).

In de avond was er ook nog een rondje ZZ-Zwaar. Daarin was de eerste winst voor Mariska van Beuzekom met Cantano-tetti (v. Santano) met 65,21%, gevolgd door Lia Herwijer met de Vivaldi-zoon Damascus en Chris Epskamp met Wish (v. Riverman). In de tweede proef won Young Rider Sem Stiemer met Umbra (v. Lancet) met 65,14%. Voor de tweede en derde plek kwamen dezelfde combinaties als in proef 37 in aanmerking. (cd)

Adelinde Cornelissen met Zephyr in Bunschoten-Spakenburg:

Uitslag subtop Bunschoten-Spakenburg 08112016

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Vergelijkbare artikelen

Reacties