Uthopia weer in de ring

Uthopia weer in de ring

0 1108

Aanstaande zondag zal de hengst Uthopia, die met Carl Hester deel uitmaakte van het gouden Olympische team en later ook nog furore maakte onder Charlotte Dujardin, weer zijn opwachting maken voor publiek.

De vijftienjarige Metall-zoon raakte een half jaar geleden in opspraak omdat zijn toenmalige eigenaar failliet verklaard werd en Uthopia, die niet helemaal in goede gezondheid verkeerde, via een publieke veiling geveild moest worden. Vele paardenliefhebbers reageerden verontwaardigd en emotioneel omdat ‘Uti’ dan wellicht de stal van Carl Hester, waar hij vanaf zijn vierde verblijft, zou moeten verlaten. Gelukkig trok een anonieme sponsor zich ook het lot van de hengst aan. Hij kocht Uthopia¬†voor 217.000 euro, en liet hem bij Stal Hester.

Uthopia verschijnt waarschijnlijk niet onder het zadel. Hij speelt de hoofdrol in een clinic bij Leamside Equestrian met groom Alan Davies, die vertelt over de verzorging van ‘zijn’ paarden Valegro, Nip Tuck en dus Uthopia. In de Masterclass presenteren ook Rio-ganger Spencer Wilton met Super Nova II en hunterspecialist Louise Bell, die ook lessen zullen geven.

Al het nieuws over Uthopia.

Meer over de clinic.

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties