Isabell Werth kondigt rentree Don Johnson en Bella Rose aan

Isabell Werth kondigt rentree Don Johnson en Bella Rose aan

0 259

Bella Rose en Don Johnson, de twee toppaarden van Isabell Werth, verschijnen binnenkort weer in de ring. Dat zegt de 47-jarige amazone zelf in een interview. Beide paarden stonden op Werths verlanglijstje voor Rio, maar blessures gooide roet in het eten. De Duitse amazone moest daardoor uitwijken naar een ‘plan B’ voor de Spelen: de Oldenburgermerrie Weihegold.

Inmiddels staan haar beide toppaarden weer in training en worden zij klaargestoomd voor een nieuw wedstrijdseizoen. De 15-jarige Don Johnson zal de amazone in november weer uitbrengen op wedstrijd. ‘Ik verwacht hem weer in de competities vanaf midden november.’ Op welke wedstrijd hij zal verschijnen houdt Werth nog even voor zichzelf. Mogelijk start zij de Don Frederico-zoon tijdens de Stuttgart German Masters, welke van 16 tot 20 november gehouden worden.

De twaalfjarige Bella Rose houdt zij nog iets langer thuis. De Belissimo M-dochter liep een hoefzweer op tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië (2014) en verscheen daarna niet meer ten tonele. Voor een rentree op korte termijn is het nog iets te vroeg. ‘De merrie heeft iets meer tijd nodig’  aldus Werth. Zij beschreef de elegante vos eerder als ‘het paard van haar leven’. Volgens velen zou Bella Rose hét paard zijn dat Valegro van zijn troon zou kunnen stoten, maar zover zal het nooit meer komen. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro bleken Valegro’s laatste wedstrijd.

Foto: Remco Veurink
Bron: St-Georg / Hoefslag

 

Reacties