FEI wil juryleden kunnen degraderen bij wangedrag

FEI wil juryleden kunnen degraderen bij wangedrag

0 166
jury
foto: Remco Veurink

Dressuurjuryleden die de regels overtreden kunnen in de toekomst een degradatie verwachten, bovenop de al bestaande straffen zoals een waarschuwingsbrief, schorsing of verwijdering van de officiële jurylijst. Dat staat er in een voorstel wat de FEI heeft opgesteld.

Het voorstel werd gemaakt nadat enkele juryleden controversieel handelden tijdens kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Tijdens een algemene vergadering in Tokio, die eind november op de agenda staat, zal het nieuwe voorstel besproken worden.

Het voorstel houdt in dat wanneer FEI juryleden de ‘code of conduct’ schenden, zij dan niet alleen de standaard straffen boven het hoofd hebben hangen, maar ook de kans lopen om gedegradeerd te worden. Daarnaast wil de FEI een elektronisch communicatiesysteem installeren in alle juryhuisjes op FEI kampioenschappen op Grand Prix-niveau. Met dit systeem kunnen andere juryleden de hoofdjury bij C waarschuwen wanneer een paard ergens bloedt of kreupel is. Ook wanneer de ruiter verkeerd rijdt, kan dit met het elektronische systeem worden doorgegeven aan de hoofdjury. Alle andere vormen van communicatie blijven verboden.

Foto: Remco Veurink
Bron: Dressage News

Reacties