Global Dressage Forum: ‘Spelen is het motto’

Global Dressage Forum: ‘Spelen is het motto’

0 188
Fitness met Jessica von Bredow-Werndl
Jessica von Bredow-Werndl: Fitness!

De slotdag van het Global Dressage Forum in Hagen begon met een warming up voor alle aanwezigen. Tot grote verrassing van bewegingsexpert Jan Peer Hagenauer en GP-amazone Jessica van Bredow-Werndl kwam een grote groep aanwezigen mee in de rijbaan om fitness-oefeningen te doen. Een praktijktip van Jessica: ‘Al doe je het maar vijf minuten per dag, maak er een dagelijkse gewoonte van in je schema, net als tandenpoetsen.’

Het Judges Advisory Panel van Rio, David Hunt en Uwe Mechlem, noemde de jurering daar ‘de beste Olympische jurering ooit’.

Watertanden
Monica Theodorescu-Kristina Bröring-Sprehe
Monica Theodorescu met Kristina Bröring-Sprehe en Desperados

Zoals altijd waren de praktijkdemonstraties met de paarden het meest aansprekend. Om van te watertanden: de nummer één van de dressuurranking, de hengst Desperados met Kristina Bröring-Sprehe. Wat een gemak, zichtbaar gemaakt in de overgangen draf-stap, altijd klein verzameld en met ‘halbe Tritte’ uitgevoerd.

 

 

Na de pauze kwam het handwerk aan de orde en meer Duitse toppers van het gouden team, maar nu met hun werk met jonge paarden. Heel overtuigend was Isabell Werth met de vierjarige merrie Superb (foto boven), door sponsor Madeleine Winter-Schulze gekocht op de Vechta-veiling. Spelen was het motto, tijdens de training met Monica Theodorescu.

Spelen met paarden was ook het woord dat moderator Richard Davison gebruikte bij zijn slotwoorden. Hij herhaalde zijn woorden ‘GDF 2016: where medallists meet’ en noemde het een record van beroemdheden die zich met training en presentatie bezighielden deze editie.

Het 17e GDF 2017 vindt weer plaats in Hooge Mierde.

Door Claartje van Andel

Reacties