Subtop: Patrick van der Meer aan top met twee hengsten

Subtop: Patrick van der Meer aan top met twee hengsten

0 1543

Vandaag werd bij manege Chardon in Den Hoorn een zeer goed georganiseerde subtop wedstrijd verreden die in elke rubriek een andere winnaar kende. Alleen Patrick van der Meer wist twee rubrieken op zijn naam te schrijven.

Balen van programmafout

Met Majestic Chinook (v. Vivaldi) won hij de eerste ZZ zwaar proef, met 68,36%: ‘Chinook liep een hele fijne proef alleen reed ik zelf een programmafout, waar ik enorm van baalde’, vertelt hij. ‘Chinook heeft nog maar weinig wedstrijdervaring maar is een enorm werkwillig en fijn paard waar ik erg gek mee ben. Voorlopig laat ik hem rustig wedstrijdervaring op doen en hoop ik in het winterseizoen een aantal mooie wedstrijden met hem te rijden. Chinook heeft fijne eigenaren die hem de tijd geven om hem rustig routine te laten krijgen in de wedstrijdring.’
De tweede plaats in deze ZZ zwaar proef kwam op naam van Vincent Bol met De Kroo’s Baltimore (v. Johnson) die voor zijn proef 65% wist te behalen.  Vincent wist de andere ZZ zwaar rubriek, die buiten werd verreden, op zijn naam te schrijven met een percentage van 63,21%. De tweede plaats in deze proef was met 62,93% voor Benth de Graaf met Zon Primaire GP (v. Don Primaire).

Ruime winst voor Van Mierlo

In de Prix St Georges was er een ruime overwinning voor Daniëlle van Mierlo met haar expressieve Jazz zoon Custom Zadels Dayano. Zij kregen voor hun proef  69,87%. Op gepaste afstand volgde Marije van den Heuvel en Donovan Van Kairos (v. Oscar) die met 65,20% het rode lint in ontvangst mochten nemen.  In de Intermediaire I was Lina Andersson met Dalhems Aretos (v. Briar) de beste met een mooi percentage van 68,22%.

Ervaring opdoen

Ook in de Grand Prix was de overwinning voor Patrick van der Meer. Ditmaal zadelde hij Sir Fashion (v. Sir Donnerhall) en noteerde hij 68,70% voor de overwinning. ‘Sir Fashion stond er mooi scherp aan maar had helaas een paar kostbare foutjes in de proef. Zo galoppeerde hij een keer aan na het achterwaarts en sprong hij een paar wissels om de pas op de AC-lijn waar hij slechts een enkelvoudige wissel moest maken. Ook hij moet nog meer routine krijgen want hij heeft nog niet zoveel ervaring in de Grand Prix. Het is echter wel een heel compleet Grand Prix paard die drie goede basisgangen heeft en heel mooi kan piafferen en passageren. Met hem heb ik nog geen planning voor de langere termijn omdat het de bedoeling is dat hij een keer verkocht zal worden.’ Patrick had een hele leuke dag in Den Hoorn, naast zijn eigen successen wisten zijn leerlingen ook goed te scoren. Behalve de overwinning in de Prix st Georges wist   leerling Daniëlle van Mierlo met Ucento (v. Metall) ook nog de tweede plaats in de Grand Prix te bemachtigen met 67,30%. ‘De Grand Prix was een bijzondere rubriek. Daniëlle wist hier een tweede plaats te behalen en Melanie Woutersen, onze stalruiter werd met haar paard Adelheid (v. Flemmingh) derde met 63,60%. Het was een geslaagde dag voor ons met een goed georganiseerde wedstrijd op een hele fijne accommodatie!’ aldus Patrick van der Meer.

Ook stond er nog een U25 rubriek op het programma waar Floor van Beek met Wisconsin (v. Polansky) de enige deelnemer was. Zij lieten voor hun proef 64,48% noteren.

Uitslag Subtop Den Hoorn 02102016

Tekst: Elisabeth Penterman
Foto: DigiShots

Reacties