Dressuurtopper Elin’s Noncisdador NRPS-gekeurd

Dressuurtopper Elin’s Noncisdador NRPS-gekeurd

0 173

De veertienjarige D-ponyhengst Elin’s Noncisdador, met wie dressuuramazone Zoë Kuintjes (inter)nationaal succesvol is, is middels een advieskeuring geaccepteerd voor de NRPS ponyfokkerij.

Elin’s Noncisdador is een Duitse Rijpony hengst. ‘Het is een degelijke pony met een zeer aansprekend type en een mooi hoofd. Wel mist hij iets bloeduitstraling. De hals komt vrij diep uit de borst De hengst beschikt over correct beenwerk en goede hardheid. Het voorbeen is licht onderstaand. Stap en draf aan de hand zijn goed. Onder het zadel waardeert de hengst zich op’, aldus de hengstencommissie van het NRPS.

Vader Nostradamus stamt uit de Nalet ox-lijn, waaruit veel goed springende pony’s komen. Nostradamus zelf verdienden het meest in de dressuursport; hij voert veel Trakehner-bloed.
Moeder Jija is van Nixen, een zoon van de bekende Nadler I uit een dochter van de stempelhengst Merafic ox. De merrie bracht nog twee gekeurde hengsten en een aantal beste sportpony’ s. Dit geldt ook voor de grootmoeder en de overgrootmoeder. Grootmoeder Elin’s Jana is een dochter van de uit Nederland afkomstige Folklore. In de Duitse Rijponyfokkerij behoorde hij tot de betere springverervers. Folkore’s vader was de zeer goede Power Boy, die van Downland Folklore uit Sheila is, ook de moeder van Conquistador.

Noncisdador komt dus uit een familie die sportpony’s voortbracht; geen wonder dat de schimmelhengst zelf ook een flink woordje meespreekt in de dressuur. Vorig jaar werd hij eerste bij de Z2-pony’s op de KNHS-indoorkampioenschappen. Afgelopen zomer maakte hij met Zoë Kuintjes deel uit van het bronzen EK-team; individueel werd hij zesde. In 2015 en 2016 behaalde hij brons op het NK. Dat was tevens de laatste wedstrijd voor het duo. Zoë is in de zomer 16 geworden en gaat binnenkort de overstap maken naar de Junioren.

NRPS/Hoefslag

Reacties