Miata wordt schoolmaster voor Juniore

Miata wordt schoolmaster voor Juniore

0 169

Samen kwamen ze tot goede resultaten op het EK, behaalden ze de finale op de WEG en waren ze de reservecombinatie voor Londen en Rio: Emilie Nyröd en Miata (Old, v. Lancado). Nu komt er een eind aan hun samenwerking; Miata wordt Juniorenpaard. Ebba Nilsson wordt zijn nieuwe amazone.

‘Het is jammer dat ik Miata niet meer op het hoogste niveau blijf rijden, maar ik wil me focussen op mijn jonge paarden’, laat Nyröd, een van de meest succesvolle jonge amazones van Zweden, weten. ‘Ik ben supertrots op wat we in vijf jaren samen bereikt hebben, met ons Grand Prix-debuut in 2013 en het EK; nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.’ Het laatste optreden van Miata met Nyröd was op de Falsterbo Horse Show in juli, waar een tweede prijs in de Grand Prix en een derde in de Kür werd behaald.

Ebba zat donderdag jl. voor het eerst op de 17-jarige Miata. ‘Dat was fantastisch om te zien. Ze straalde toen ze zomaar een passage en piaffe reed met Miata. De ruin is een heel gevoelig paard, maar ze deed het geweldig; het klikte echt tussen die twee. Ze zal veel van hem kunnen leren.’ Nilsson maakte snel carrière bij de pony’s. Minder dan twee jaar geleden won ze haar eerste nationale wedstrijd en sindsdien behaalde ze twee keer zilver op het nationaal kampioenschap. Tijdens het EK in Vilhelmsborg reed ze haar laatste wedstrijd met de pony Roman. Nu ze 16 jaar is geworden, zijn Roman en haar andere pony Capriole verkocht. Priscilla Kristoffersen, ook de trainster van Nyröd, zal haar en Miata begeleiden.

Tidningenridsport/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties