Inge Coenen: ‘Zo heerlijk om weer thuis te zijn!’

Inge Coenen: ‘Zo heerlijk om weer thuis te zijn!’

0 3225
Inge Coenen - Djuice © DigiShots

Het gaat beter met dressuuramazone Inge Coenen. Ze is, ruim twee maanden na haar val van een paard tijdens het uitstappen, eindelijk weer thuis. De Limburgse werd eind juni met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Om ervoor te zorgen dat het geconstateerde bloedpropje in de hersenen niet zou gaan ‘zwerven’, werd ze in coma gehouden. Drie dagen later, toen ze weer bij bewustzijn was, noemden de artsen haar conditie opmerkelijk en de vooruitzichten op een volledig herstel waren positief, vooral dankzij het feit dat Inge een sportvrouw is. Voordat ze weer helemaal gezond is, heeft ze nog wel een lange revalidatieweg te gaan.

Een blije Inge reageert op facebook: ‘Zo heerlijk om weer thuis te zijn! Ik heb echt een gouden engel op mijn schouder gehad. Het gaat goed met me. Ik moet nog sterker worden en conditie krijgen. Mijn zicht moet ook nog beter worden. Daar wordt aan gewerkt en dat heeft tijd nodig. Ik weet nu wel hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn. Anders was ik niet nu al zover geweest. Ook Pilates heb ik vandaag weer lekker opgepakt. Als ik dat niet zo fanatiek gedaan had de afgelopen jaren en niet zo’n goede coach gehad had, was ik niet hier al geweest. Nu ga ik  nog drie halve dagen per week naar Venlo om te revalideren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt!’

Inge Coenen runt haar eigen dressuurstal in Venlo. Ze leidde meerdere paarden op tot en met Lichte Tour. Met de talentvolle Djuice (foto, v. Jazz) start ze in de Prix St.Georges, Zalome (v. Aljano) loopt in het ZZ-Zwaar. Daarnaast houdt ze zich bezig met de opleiding van de hengst Fideniro (v. Fidertanz), die goedgekeurd is bij het NRPS en gekroond werd tot de hengst met de beste draf. Naast het trainen van paarden geeft Inge les tot en met Lichte Tour.

Facebook Inge Coenen/Hoefslag

Foto: DigiShots/Leanjo de Koster

Reacties