Rechter wijst Zygrande le Coupied toe aan Theo Verboort

Rechter wijst Zygrande le Coupied toe aan Theo Verboort

0 3999
Ceylan Avinal
Ceylan Avinal en Zygrande le Coupied, hier op Indoor Brabant 2016 Foto: DigiShots

Het Grand Prix-paard Zygrande le Coupied is en blijft van Theo Verboort. Dat besloot de rechter in Breda eergisteren. De uitspraak van de rechter is het laatste hoofdstuk in een langlopend conflict omtrent de Krack C-zoon. Zowel Verboort als de amazone, Ceylan Avinal, meenden de eigenaar van het dressuurpaard te zijn.

Avinal kreeg Zygrande le Coupied als zesjarige onder het zadel. Zij wist een zevende plaats te behalen in de kleine finale op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en won daarnaast zilver in de Subli Cup. Daarna leidde ze de inmiddels twaalfjarige ruin op tot het hoogste niveau en wist zij in februari de hoogste score in de Grand Prix te behalen in Maasdijk/Hoek van Holland.  Het getouwtrek rondom Zygrande le Coupied kwam tot een hoogtepunt toen Verboort begin 2015 conservatoir beslag liet leggen op de bruine ruin én op een vrachtwagen, waarvan Verboort ook meende de bezitter te zijn. Omdat Avinal toch op wedstrijd bleef gaan met het dier kwam in februari een deurwaarder naar een Subtopwedstrijd in De Mortel om beslag te leggen op het paspoort. De deurwaarder vertrok echter onverrichter zake weer huiswaarts. In een tussenvonnis bepaalde de rechter dat Avinal diende te bewijzen dat zij het paard rechtsgeldig van de toenmalige eigenaar heeft gekocht.

Op 31 augustus mocht de rechter van Breda zich over de zaak buigen. Deze besloot dat Verboort de eigenaar van het paard is. ‘De uitspraak is niet moeilijk, het paard is gewoon aan mij toegewezen. Maar ik mag er nog niet teveel over zeggen. Het belangrijkste is dat hij weer thuis komt te staan.’ aldus Verboort. Zygrande le Coupied staat nog niet bij hem op stal. ‘Ik verwacht hem binnen nu en enkele dagen. De toekomstplannen moeten we nog even bekijken, maar we gaan vooral eerst genieten dat hij weer thuis is.’  Over het eigenaarschap van de vrachtwagen is geen uitspraak gedaan. ‘Dat staat hier los van.’

Ceylan Avinal was tot op heden niet beschikbaar voor commentaar.

Foto: Digishots
Bron: Hoefslag – overname zonder bronvermelding is niet toegestaan

 

 

Reacties