Eliteshow DWB: Volle zus van Sezuan steelt de show

Eliteshow DWB: Volle zus van Sezuan steelt de show

0 191

Maar liefst zes gouden medailles werden er uitgereikt tijdens de Equsana Eliteshow van het Deens Warmbloedpaarden Stamboek: twee spring- en vier dressuurmerries gingen naar huis met de hoogste onderscheiding van het DWB. Eerder al behaalden merries als Polka Hit Nexen, Uno Donna Unique en Fiontina de gouden medaille. Het lijkt een garantie voor succes in de sport en fokkerij.

Publiek en jury lieten er geen twijfel over bestaan wie de beste was bij de driejarige dressuurmerries. Dat was Straight Horse Sezuanna (Blue Hors Zack x Don Schufro), een volle zus van Sezuan, die onder Dorothee Schneider drie keer op rij kampioen werd op het WK voor Jonge dressuurpaarden. Als tweejarige maakte de elegante vos ook al indruk op de elite merrieshow. De jury omschreef Sezuanna als een ‘happy athlete’ en beloonde haar met 948,5 punten. In alle drie de gangen toont ze buitengewoon veel kwaliteit en ze beweegt telkens mooi bergop. Van de testruiter kreeg ze een 9,5 voor rij-eigenschappen en een 10 voor aanleg. Fokker Morgan Pedersen van Straight Horse en Andreas Helgstrand hebben Sezuanna in gezamenlijk eigendom; Helgstrand’s stalamazone Emma Arlberg stelde de merrie onder het zadel voor.

Ook Uno Day Sun (v. Uno Don Diego) mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Ze heeft een prachtig dressuurmodel en een goed bewegingsapparaat met veel souplesse. Aagaardens Darbie Zalene (v. Blue Hors Zack) was de derde ‘gouden’ merrie. Een compleet paard met een vrouwelijke uitstraling en soepele en ruime bewegingen. De vijfjarige Norregards Famous (v. Blue Hors Don Romantic) verwierf het vierde goud. Een paard met een mooi modern model en drie ruime gangen. Ze liet zich goed zien onder het zadel en toonde veel bereidheid om te werken.

Bij het springen waren de gouden fokkersmedailles voor Beezie Ask (v. Cavall Ask) en Charetta Ask (v. Favoriet Ask x Caretino). Kampioene werd de laatste, met een 9,5 voor techniek en een 10 voor vermogen.

Charetta Ask

Ridehesten/Hoefslag

Banner Outdoor Brabant

Vergelijkbare artikelen

Reacties