Joyce Lenaerts begeleidt Russische amazone in Oliva

Joyce Lenaerts begeleidt Russische amazone in Oliva

0 789
Anna Guseynova - Lauda European Championships Dressage 2016 © DigiShots

Joyce Lenaerts reisde onlangs af naar het EK dressuur In het Spaanse Oliva om de 14-jarige Russische amazone Anna Guseynova (op foto samen met Joyce) te begeleiden. Anna rijdt mee in op het EK in Oliva in de categorie ‘Children’. In deze categorie zien we geen Nederlandse deelnemers.  Joyce vertelt:   ‘Ik heb Anna leren kennen in maart van dit jaar op een internationale wedstrijd. We raakten in gesprek en van het ene is het andere gekomen. Anna leste al bij Adelinde Cornelissen, en doet dat nog steeds. Maar ik help haar vaak op de wedstrijden’.

Het klikt goed tussen hen, en dat zien we ook terug in de resultaten. Anna behaalde in de voorbereidende proef een eerste plaats (75.167%) met haar Westfaler ruin Lauda (Laudabilis x Flo-Cou-Cou x Florestan). En ook in de Landenwedstrijd voor Children scoorde Anna de hoogste score en mede dankzij die score behaalde Rusland een Gouden teammedaille. Anna’s paard Lauda is een oude bekende. Hij werd eerder door  Philip van Ommen uitgebracht in de Lichte Tour. Anna kocht hem nu ongeveer een jaar geleden aan.

De startlijsten en uitslagen van het EK Children / Young Riders en Junioren is te vinden op de website van het evenement

Bron: Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster /  DigisHots

banner-website

Reacties