Oliva: Dubbel teamzilver voor de Junioren en Young Riders

Oliva: Dubbel teamzilver voor de Junioren en Young Riders

0 1118
Team The Netherlands European Championships 2015 © DigiShots

Het bleef tot op het laatste moment spannen in het Spaanse Oliva. Lange tijd stonden de Nederlandse Junioren bovenaan in het klassement. De laatste amazone voor Duitsland – Hannah Erbe met Carlos 6069 – zorgde echter voor een koerswijziging op het allerlaatste moment. Dankzij haar score van 74,811% wist zij Duitsland naar het goud te leiden.

Nederland moet daardoor één plaatsje wijken en ontvangt het teamzilver, maar er mag dankzij de goede prestaties wel gesproken worden van een gouden randje. Gisteren reden de eerste twee Junioren al weergaloos, waardoor Nederland aan het einde van de dag al op een eerste plaats stonden. Esmee Donkers voegde daar vanochtend een prachtige score van 73.595% aan toe met haar Zaffier (v. Painted Black). De score van Diana van de Bovenkamp en Corvette fungeerde als wegstreper: haar score 65,514% telde niet mee voor het teamresultaat.

Ook bij de Young Riders was het erop of eronder. Vanochtend reed Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) een ijzersterke proef en kwam zij uit op een totaalscore van 72,026%. Jeanine Nieuwenhuis voegde daar in de middag nog eens 76,947% aan toe met haar geweldenaar TC Athene (v. United), de hoogste score die er in de landenproef werd behaald. Toch was het niet genoeg voor goud: Duitsland stond sinds de eerste dag op goudkoers, en hoefde dankzij drie hoge scores de medaille niet uit handen te geven. Het verschil was echter minimaal: iets meer dan één procent zorgde voor het verschil tussen goud en zilver.

Bekijk de scores.

Foto: Digishots
Bron: Hoefslag

banner-website

Reacties