Bonzanjo naar Marc Patrick Fritz

Bonzanjo naar Marc Patrick Fritz

0 2665
Bonzanjo, de volle broer van Glock's Tango, kwam onder zijn vorige ruiter Diederik van Silfhout tot vele successen, waaronder het Nederlands kampioenschap in 2015. © DigiShots

Bonzanjo, het voormalige Grand Prix-paard van Diederik van Silfhout, komt onder het zadel van dressuurruiter Marc Patrick Fritz. De Duitser zal de tienjarige ruin dit weekend debuteren in de zware tour-rubriek in De Mortel.

Vorige maand werd bekend dat de Bonzanjo verkocht was. Van Silfhout leidde de tienjarige vosruin zelf op tot het hoogste niveau. ‘Ik heb heel veel plezier gehad van Bonzanjo. Hij kwam bij mij als een moeilijk paard, maar ik had direct een klik met hem. Het is voor mij wel echt zonde dat hij weg is.’ Onder Van Silfhout schopte de vosruin het onder andere tot indoorkampioen in de Grand Prix (2015). De nieuwe eigenaar wilde na het moment van verkoop nog niet publiekelijk bekend worden, zodat er in alle rust een combinatie gevormd kon worden. Nu blijkt dat de Jazz-zoon zijn carrière verder mag voort zetten onder Fritz.

De Duitser mocht dit voorjaar ook al de teugels overnemen van Florenciano (v. Florencio I), het toppaard van Hubertus Schmidt. Nu ook Bonzanjo een plek in zijn stallen van Fritz heeft betrokken, heeft de ruiter de beschikking over een tweetal kwaliteitsvolle paarden.

Foto: Digishots
Bron: Hoefslag

Reacties