Goud voor Bo Oudhof en Jeanine Nieuwenhuis

Goud voor Bo Oudhof en Jeanine Nieuwenhuis

0 251
Jeanine Nieuwenhuis - TC Athene Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots

Vandaag werd het Nederlands kampioenschap Junioren en Young Riders verreden in Ermelo. De dag begon stralend, maar eindigde in een goede regenbui. Het deelnemersveld was iets uitgekleed dankzij een aantal combinaties die al afreisden richting het Spaanse Olivia voor het EK voor de jeugd.

Junioren
Amazone Bo Oudhof wist vandaag het Nederlands Kampioenschap voor Junioren te winnen. Met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) behaalde zij in het eerste onderdeel al de overwinning dankzij haar score van 69,243%. In het tweede onderdeel, de kür op muziek, bleek zij opnieuw een maatje te groot voor de concurrentie met een score van 73,00%.

Zilver was voor Mylene Spaak met Ziteldo, die in de proef en de kür op muziek als vierde eindigde, maar dankzij haar gemiddelde scores van 68,775% en 67,189% toch goed voor zilver bleek. Mercedes Verweij mocht de derde trede van het podium beklimmen met haar Wiolita dankzij een achtste plaats in de proef (66,27%) en een tweede plaats in de kür (69,300%).

Young Riders
Bij de Young Riders was Jeanine Nieuwenhuis niet te kloppen. Haar zegereeks in de selectiewedstrijden zette zij vandaag voort. In het eerste onderdeel eindigde Nieuwenhuis al met TC Athene (v. United) bovenaan dankzij een score van 74,237%. Daarmee bleef ze al vier procent los van de nummer twee. In de kür herhaalde zij haar prestatie. Met 75,275% en opnieuw bijna vier procent verwijderd van de concurrentie wist de amazone de gouden medaille te bemachtigen.

Thalia Rockx eindigde als reservekampioen. Met Verdi de la Fazenda behaalde zij al een tweede plaats in de klassieke proef (69,026%) en in de kür eindigde zij als vierde (71,000%), maar haar gemiddelde score was genoeg voor zilver. Brons ging naar Lotte Meulendijks met MDH Parole, die zowel in de kür (71,675%) derde werd als in de klassieke proef (68,079%)

 

Uitslag NK Dressuur Junioren.
Uitslag NK Dressuur Young Riders

Foto: DigiShots
Bron: Hoefslag

Reacties