Willeke Bos: ‘Zes uit zes door naar halve finale, ongelooflijk!’

Willeke Bos: ‘Zes uit zes door naar halve finale, ongelooflijk!’

0 2157

Zes paarden van Stal104 uit Wijdewormer deden gisteren mee aan de voorselectie voor de Pavo Cup op de KWPN-keuring in het Friese Harich. Ze eindigden alle zes in de prijzen en mogen allemaal door naar de halve finale in Ermelo. De vijf paarden in de ereronde voor de vierjarigen waren zelfs allen van één en dezelfde eigenaar. Een unicum!

Willeke Bos, samen met haar man Patrick van Nek, eigenaar van Stal 104: ‘Ik moest mezelf op de terugweg even in de arm knijpen, het is toch niet normaal! Je weet dat je paarden goed zijn, maar dat ze állemaal door zijn!’ Ze is trots op haar paarden, maar ook op hun amazones en ruiter. ‘Stalamazone Denise de Droog reed een van de vierjarigen, Harrison (v. Charmeur). Dan was Arjen van Diepen de ruiter van de Vivaldi-dochter Hillary, die tweede werd bij de vierjarigen. Arjen is eigenlijk springruiter; hij maakt bij ons de jonge paarden zadelmak. Hij past geweldig bij de sensibele Hillary. En zo zoek ik een beetje uit welke amazone of ruiter mooi bij welk paard past. Vai, als amazone van de nummer één bij de vierjarigen, weet natuurlijk het beste uit bijna elk paard te halen. Gayle Bosch woont niet ver bij mij vandaan; zij zat zonder paard en vroeg mij of ik er één voor haar had staan. Zij zat in het zadel van Humperdinck (v. Jazz) en de vijfjarige Lord Loxley-dochter Gominka.’ De Charmeur-zoon Haristo gunt Willeke aan para dressuurruiter Glasten Krapels. In Harich reed Wendy van der Lee hem, omdat Glasten het toch een risico vond om het jonge paard te starten, met het NK voor de deur.

De enige die de paarden van Stal104 het hoofd kon bieden, was de winnares bij de vijfjarigen, Ginfonia Y (v. Oscar) met Kenna Bakker. De merrie was met 76 punten een punt beter dan Gominka en mag uiteraard ook naar Ermelo. Alle 104-paarden behaalden een score van 75 punten of hoger. De uitschieter was echter Vai Bruntink met Jamsession Taonga (foto, v. Jazz), met maar liefst 89 punten, met negens voor de stap en de draf. Eerder scoorde de opvallende elitemerrie al 87 punten in de IBOP. Jamsession heeft zowel een Duits (Hannoveraner Verband, red.) als KWPN-papier en kan dus gewoon in de Pavo-finale starten. De zwarte schone is de enige in het rijtje die door Willeke zelf gefokt is. ‘De moeder is een hele fijne Hotline-merrie die ik eigenlijk zelf had willen blijven rijden, maar er was iemand die haar heel graag wilde kopen en dan zeg ik toch ja…’ De overige paarden kocht ze aan als veulen.

Zowel Jamsession als de nummer twee bij de vierjarigen, Hillary, zijn gespoeld dit voorjaar. Bij Hillary is het mislukt, maar van Jamsession worden als het goed is volgend jaar twee veulens geboren, van Toto Jr en Ebony. Alle zes de paarden gaan zich nu verder in de sport bewijzen. De eigenaresse van Stal 104a realiseert zich terdege hoe bijzonder het is dat haar paarden zich gisteren zo fantastisch lieten zien. ‘We stonden echt te juichen langs de baan. Als je dan die meiden en Arjen met een smile op jouw paarden voorbij ziet komen, een lach die er niet meer af gaat, dan word je ook wel érg blij hoor!’

Uitslag Pavo Cup Harich.

Bron: Hoefslag

Foto: Anniek de Wit

Reacties