CHIO: Daniëlle Heijkoop vervangt Edward Gal

CHIO: Daniëlle Heijkoop vervangt Edward Gal

0 526

Dressuurbondscoach Johan Rockx heeft Daniëlle Heijkoop met Siro (v. Gribaldi) aangewezen als vervanger van Edward Gal en Glock’s Undercover N.O.P. volgende week in de Nations Cup dressuur op het CHIO Rotterdam.

Vorige week gaf Rockx al aan dat bij het uitvallen van de eerder genoemde teamleden een van de combinaties die aan de start zou verschijnen in het CDI3* zou doorschuiven naar het team. Omdat Edward Gal ook geen aanspraak kan maken op zijn tweede paard Glock’s Voice (v. De Niro) vervalt zijn teamplek en moest de bondscoach een nieuwe ‘vrouw’ aanwijzen.

Die amazone is dus Daniëlle Heijkoop geworden, voor wie Rotterdam nagenoeg een thuiswedstrijd is. Met Siro maakte ze ruim een week geleden een sterke rentree op het CDI4* in Roosendaal, na bijna anderhalf jaar afwezigheid vanwege een blessure bij de zeventienjarige ruin: winst in de Grand Prix met bijna 74% en een tweede plek in de Kür op muziek met 77,550%.

Het team voor Nederland in Rotterdam bestaat naast Daniëlle Heijkoop uit Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson (v. Jazz), Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. (v. Paddox) en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (v. Jazz).

KNHS/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties