CDI4* Roosendaal: Siro, Cennin, Verdades, Rosamunde en Damsey

CDI4* Roosendaal: Siro, Cennin, Verdades, Rosamunde en Damsey

0 948
Danielle Heijkoop en Siro

54 ruiters en 65 paarden uit zeventien landen doen er mee aan het CDI4* Roosendaal, dat morgen van start gaat.

Een heel aantal interessante namen staat op de startlijst. Zo maakt Siro van Daniëlle Heijkoop (foto) zijn rentree, na bijna anderhalf jaar blessureleed. Adelinde Cornelissen komt met Zephyr in actie. Dan noemen we Madeleine Witte-Vrees, die aan de deur klopt voor een teamplaats voor Rio met talentje Cennin. Zij rijdt in manege Den Goubergh voor het eerst haar nieuwe kür. Jeannette Haazen maakt haar internationale debuut met Dabanos.

Amerikaanse topcombinaties

Voor de Amerikaanse deelnemers vormt ‘Roosendaal’ een observatiemoment. We zien dan ook de kanshebbers voor Rio in de ring: Laura Graves met Verdades, Arlène Page met Woodstock, Steffen Peters met Rosamunde en Legolas en Günther Seidel met Zero Gravity.

Ook de Zweedse namen op de lijst wekken de belangstelling. Rose Mathisen betreedt de arena met de KWPN-hengst Zuidenwind, Therese Nilshagen rijdt de Oldenburger hengst Dante Weltino en Juliette Ramel, leerlinge van Nicole Werner, start weer met de talentvolle Buriel K.H.

Langehanenberg en Damsey

Opvallende naam op de startlijst is ook die van Helen Langehanenberg met Damsey (v. Dressage Royal), met wie zij zes weken geleden haar wedstrijddebuut maakte. Eind april reed het duo naar 73,74% in hun eerste CSI3* Grand Prix. In Roosendaal start het duo voor het eerst op een wedstrijd in het buitenland.

Voor de U25-combinaties is Roosendaal een observatiewedstrijd voor het EK. Alle amazones die kans maken om geselecteerd te worden zijn dan ook van de partij. Ook rubrieken voor pony’s, Junioren, Young Riders en Lichte Tour staan op het programma.

Deelnemerslijsten en informatie over het CDI4* Roosendaal.
Startlijsten, live-results en uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties