KWPN: Desperado-zoon Dettori beste dressuurhengst

KWPN: Desperado-zoon Dettori beste dressuurhengst

0 1394

Alle acht dressuurhengsten die zich vandaag tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek presenteerden, werden ingeschreven. De hoogste score, 85 punten, was voor Dettori, een zoon van de recent in de Lichte Tour gedebuteerde Desperado (foto).

‘We hebben acht verschillende hengsten kunnen inschrijven, die allen met hun eigen kwaliteiten kunnen bijdrage aan de fokkerij’, lichtte voorzitter Bert Rutten tevreden toe. Met 85 punten deed de Desperado-zoon Dettori (mv. De Niro) van Jan Greve en Rob van Ruitenbeek opvallende zaken. Hij verdiende negens voor de houding en balans en de rijdbaarheid en instelling. ‘Hij viel keer op keer op met zijn lossigheid en vermogen tot sluiten.’

Eye Catcher-zoon In Style (mv. Lorentin) van Joop van Uytert deed daar weinig voor onder. Hij was één van de smaakmakers van vandaag en werd met 84,5 punten ingeschreven. Ook In Style kreeg een 9 voor de rijdbaarheid en instelling. Op dit onderdeel verdiende ook de super rijdbare I’m Perfect STH (Blue Hors Zack x Fidertanz) een 9, waarmee hij in totaal uit kwam op 83,5 punten.

Vanmiddag werd ook Four Legends KS (Wynton x Ferro) gepresenteerd, die deelneemt aan het 21-dagenonderzoek. Deze hengst zal aanstaande dinsdag examen doen.

Verkorte rapporten goedgekeurde dressuurhengsten.

Uitslagen:
Dettori (Desperado x De Niro): 85 punten
In Style (Eye Catcher x Lorentin I): 84,5 punten
I’m Perfect STH (Blue Hors Zack x Fidertanz): 83,5 punten
Imagine (Chippendale x Jazz): 83 punten
It’s A Pleasure (Dark Pleasure x Blue Hors Zack): 81 punten
Improver VDT (Apache x Ferro): 79 punten
Impression (Don Schufro x Ferro): 78 punten
Inspire (Everdale x Don Romantic): 76,5 punten

Bron: KWPN

Reacties