6 redenen waarom MSJ Freestyle ‘Mrs Valegro’ heet *video*

6 redenen waarom MSJ Freestyle ‘Mrs Valegro’ heet *video*

0 3214
Freestyle and Charlotte Dujardin Mount St John Open Day 2017 © DigiShots

In de ring hebben we hen gemist, maar Charlotte Dujardin en Carl Hester waren wel degelijk aanwezig in London Olympia. Vlak voor de Grand Prix begon gisteren gaven ze een demonstratie met Mount St John Freestyle.

De Olympische amazone roemt de negenjarige merrie van Fidermark x Donnerhall. Dujardin noemt Freestyle haar paard voor Tryon volgend jaar. Waarom? Zes redenen.

1. MSJ Freestyle: Flirt met het publiek

Olympia staat bekend om haar bruisende atmosfeer. Tijdens de clinic laten de toeschouwers zich enthousiast horen. Freestyle verblikt of verbloost niet van het spontane applaus, sterker nog… ze maakt zich alleen maar mooier.

2. MSJ Freestyle: Prachtige zelfhouding en tact

De amazone laat de merrie ‘überstreichen’ in galop en Freestyle blijft mooi doorgalopperen in dezelfde tact en het zelfde ritme. Ze toont een grote mate van balans en zelfhouding. Haar appuyementen brengen haar moeiteloos over de diagonaal van de ene naar de andere kant van de (grote!) arena. Op beide handen.

3. MSJ Freestyle: Perfect temperament

‘Mrs Valegro’ houdt van haar werk. Ze is ontspannen, maar ijverig. ‘Kijk naar haar orenspel… dat laat zien dat ze volledig relaxed is en er lol in heeft’, aldus Carl.

4. MSJ Freestyle: Geboren voor Grand Prix

Hoewel Freestyle nog geen Grand Prix-proef gelopen heeft, zou ze niet misstaan in het wereldbekerveld in Londen. Foutloze en kaarsrechte wissels om de pas, kleine pirouettes, een prachtige passage… ‘Charlotte, wat ben je toch saai’, grapt Hester na de zoveelste foutloze serie.

5. MSJ Freestyle: Krijgt de tijd

Haar laatste wedstrijd dit jaar was het Future Elite Championship op de Horse of the Year Show in Birmingham, in oktober. Die wedstrijd won MSJ Freestyle glansrijk, met een verpletterende score van 84,916%. Toch wachten Hester en Dujardin met de stap naar de Grand Prix. ‘Een oefening als stap-piaffe-passage is een uitdaging voor een jong paard. We vragen haar nog steeds om voorwaarts te denken, niet teveel te verzamelen. Ritme en energie zijn belangrijk.’

6. MSJ Freestyle: Topamazone op haar rug

Charlotte Dujardin is zonder twijfel een van de beste opleiders van de wereld. Als er iemand een paard kan meenemen door de Grand Prix, dan is zij het wel. Bij haar ziet het er altijd elegant uit, alsof het vanzelf gaat. Carl: ‘Ze kan een paard laten draven van ‘gewoontjes’ tot ‘spectaculair’. En Freestyle is haar nieuwe superstar!’

 

Horse&Hound/Hoefslag

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52) = dressuur

Reacties