Vejer: Opnieuw topscore voor Matthias Rath en Flash Hit

Vejer: Opnieuw topscore voor Matthias Rath en Flash Hit

0 263

Na de drie overwinningen van gisteren was het vandaag opnieuw raak voor Matthias Alexander Rath. Onder de Spaanse zon in Jerez de la Frontera stuurde de Duitser zijn imposante Flash Hit (v. Fürst Romancier) wederom naar een topscore. In de finale voor vijfjarige dressuurpaarden eiste het duo met 82.60% de winst op. In het zadel van Frangipani, eveneens een dochter van Fürst Romancier, boekte Rath met 76.20% de tweede plaats. Bij de zevenjarigen eiste Rath met de Oldenburger hengst Sir Picardi (v. Sir Donnerhall) de zege op (71.47%).

Intermediaire I Kür

De Intermediaire I Kür kende een Nederlandse winnares. Janneke van Riet en de gitzwarte KWPN ruin Delyon (v. Sting) eindigden met 68.70% op de eerste plaats. Landgenoten Angela Boekel en de Hannoveraner merrie Ferga Belha (v. Buddenbrock) vinden we met 68.15% op de tweede plaats.

Carl Hester wint GP Kür

Carl Hester en Wanadoo (v. Wolkenstein II) finishten aan kop van de Grand Prix Kür. Een percentage van 73.50% bleek ruimschoots voldoende voor de winst. Winnaar Sönke Rothenberger en landgenote Charlotte Dujardin gaven de voorkeur voor de Grand Prix Special van morgen, waardoor er vanmiddag een enigzins uitgekleed deelnemersveld in de baan verscheen. Grete Püvi (Estland) eindigde met de KWPN gefokte Talent (v. Lennard) op de tweede plaats (69.05%). Caroline Chew stuurde haar Tribiana naar de derde prijs (68.45%).

Lees een exclusief interview met Matthias Rath in het aankomende maartnummer van Hoefslag!

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties