Fassaert door pech achtervolgd

Fassaert door pech achtervolgd

0 221

Dressuuramazone Claudia Fassaert, deelneemster voor België aan de Olympische Spelen van Londen, blijft met pech kampen. Zij had haar rentree met Donnerfee gepland op het Dressage International in het Oostenrijkse Villach, maar een nieuwe blessure van haar vijftienjarige merrie gooit roet in het eten.

Sinds de Wereldruiterspelen van eind augustus 2014 is Donnerfee herstellende van een ontsteking aan de voet. ‘Vorige week ben ik bij chef d’équipe Sjef Janssen een laatste test gaan doen en waren we het er beiden over eens dat niets nog een wederoptreden in de weg stond’, legt Claudia Fassaert uit. Maar in de nacht van zondag op maandag sloeg het noodlot opnieuw toe.

‘Blijkbaar heeft Donnerfee ’s nachts te lang op een riempje van de deken gelegen en heeft ze een snijwondje opgelopen dat is gaan ontsteken. Dinsdag was het wondje al bijna helemaal genezen, maar haar been blijft wel dik zodat het uitgesloten is om te trainen en aan wedstrijden mee te doen. Ontzettend jammer, want ik hunkerde naar de competitie.’

Donderdagavond wordt er een scan genomen van de wond. ‘Ik hoop dat er daarna een gunstige diagnose wordt gesteld waardoor we binnen een drietal weken toch naar een wedstrijd kunnen’, besluit de amazone.

De Morgen/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties