Vier Vitalis-zonen voor Westfalen

Vier Vitalis-zonen voor Westfalen

0 144

Op de hoofdkeuring van het Westfaler Stamboek in Münster Handorf werden vandaag 23 van de 39 voorgestelde dressuurhengsten goedgekeurd. De KWPN-gefokte Vitalis (Vivaldi x D-Day) leverde de meeste zonen: vier van de zes voorgestelde hengsten kregen groen licht. Van Gribaldi-kleinzoon Millennium, die afgelopen weekend de kampioen van de Oldenburger hengstenkeuring leverde, werden alle drie de gepresenteerde zonen genomen. Franziskus en Rock Forever deden ook van zich spreken met twee goedgekeurde zonen.

Van Apache, Banderas, Belissimo, de KWPN-geregistreerde Boston, Bretton Woods, Damon Hill, De Niro, Fürst Heinrich, Fürstenball, Sir Heinrich, Sorrento en Vivaldi werd één zoon goedgekeurd. De Vivaldi x Kigali is KWPN-geregistreerd en werd gefokt door Sjaak Bindels uit Siebengawald uit de Freiminka-stam, waaruit ook Totilas stamt. Uit dezelfde moeder werd eerder bij het Rheinlander Stamboek de nu zesjarige Coco Bongo I (v. Cassini Boy Junior) goedgekeurd.

Op dit moment is de keuring van de springhengsten aan de gang. Morgen vindt de primering van de hengsten plaats, met aansluitend de veiling.

Lijst met tot nu toe goedgekeurde hengsten.
Catalogus en video’s van de voorgestelde hengsten.

(Foto: Remco Veurink)

Reacties