350.000 euro voor Ulysses La Haya

350.000 euro voor Ulysses La Haya

0 2338

Tijdens de tweede editie van de Excellent Dressage Sales in Hooge Mierde heeft het Grand Prix paard Ulysses La Haya een bedrag van 350.000 euro opgebracht. Het paard vertrekt naar Amerika.

Onder Laurens van Lieren presteerde de veertienjarige zoon van Gribaldi uit een volle zus van Olympic Ferro (v. Ulft) op het hoogste niveau in de dressuursport. Onder Laurens van Lieren liep Ulysses (Gribaldi x Ulft x Farn) succesvol Grand Prix-dressuur op internationale wedstrijden in Doha, Hagen, ‘s-Hertogenbosch, Vidauban, Hickstead, Odense, Amsterdam, München en vele andere prestigieuze concoursen. Afgelopen maand finishte het duo nog op een dertiende plaats in de Grand Prix en een veertiende plaats in de wereldbeker Kür van ‘s-Hertogenbosch.

De zwarte Hecom’s Ventoux (Ferro x Farmer) maakte indruk op het publiek. De dertienjarige is een volle broer van Prestige, het paard waarmee Jordy Domingo al jaren een vaste waarde vormt in het Spaanse team. Hecom’s Ventoux werd op 240.000 euro afgeslagen en verkocht naar de Filippijnen. Het betreft echter een klant van Anky van Grunsven, waardoor het paard waarschijnlijk gewoon in Nederland blijft. Voor de KWPN gekeurde Googel (Bordeaux x Johnson) werd eveneens een mooi bedrag neergeteld. De hengst vertrekt voor 200.000 euro naar een nieuwe eigenaar. De door Emmy de Jeu gefokte Brother de Jeu (Voice x Jazz) loopt momenteel Lichte Tour en bracht 170.000 euro op. Dit paard keert echter weer huiswaarts met huidige amazone Dominique Filion, die Brother de Jeu blijft rijden. Genua TC (Charmeur x Jazz) werd voor hetzelfde bedrag geveild en aangekocht door een koper uit Turkije. De voor het verrichtingsonderzoek aangewezen High Hopes (Wynton x Donnerhall) vond voor 77.500 euro een nieuwe eigenaar in Laurens van Lieren, terwijl Dinja van Liere voor 70.000 euro de tweede bezichtigingshengst Rollo (Blue Hors Romanov x Stedinger) aankocht.

Gemiddeld werd er 59.961 euro per paard neergeteld. De totaalopbrengst bedroeg 2.388.500 euro.

Geen record

Vorig jaar was de goedgekeurde hengst Fellini (v. Ampère) de veilingtopper met 380.000 euro op. Citho (v. Johnson) werd verkocht voor 245.000 euro, terwijl Grand Prix-hengst Wup werd afgeslagen op 230.000 euro. Hij loopt nu zeer succesvol met Junioren-amazone Romee van Paassen.

De veiling is momenteel nog in volle gang. Meer nieuws volgt.

Foto: Remco Veurink

Reacties