Wereldbeker Gothenburg voor Von Bredow

Wereldbeker Gothenburg voor Von Bredow

0 44

Jessica von Bredow-Werndl en Unee BB (foto, v. Gribaldi) schreven na de Grand Prix ook de wereldbeker Kür op naam in Gothenburg. Een vierde plek was er voor Hans Peter Minderhoud met Johnson (v. Jazz).

De Duitse winnares stuurde haar KWPN’er naar een score van 81,35% en haar mooiste resultaat tot heden. Twee weken geleden reed Von Bredow in de wereldbeker van Neumünster haar Gribaldi-nakomeling zelfs naar ruim 82%, maar toen werd ze in een beduidend sterker veld derde. Vandaag was ze de enige die over de tachtig procent grens ging. Patrik Kittel en Toy Story (v. Come Back) noteerden met 79.02% de tweede plaats, waarmee zij eveneens hun klassering van vrijdag evenaarden. De Deense Nanna Skodborg Merrald stuurde de dertien-jarige Millibar (v. Milan) naar de derde plaats (77.95%), voor Minderhoud en Johnson (v. Jazz). Deze combinatie maakte onlangs in Neumünster hun debuut op wereldbekerniveau en eindigde toen als zesde. Vandaag deden zij het met 77.40% twee plekken beter. Sofie Lexner en Charming Boy (v. Casaretto) waren goed voor de vijfde plaats.
Met deze uitslag kende de wedstrijd van vandaag weinig verrassingen. In de Grand Prix stond namelijk hetzelfde viertal in deze volgorde bovenaan.

Edward Gal en Voice waren deze wedstrijd de grote afwezige combinatie. Zij zouden eveneens aan start komen, maar de zoon van De Niro bleek enkele dagen geleden niet fit.

Klik hier voor uitslagen.
Klik hier voor de tussenstand van de wereldbeker

 

Foto: DigiShots

Reacties