Vitalis-nafok scoort in Westfalen

Vitalis-nafok scoort in Westfalen

0 230

In Münster Handorf vindt deze dagen de hengstenkeuring van het Westfaalse stamboek plaats. Vandaag volgde met het longeren het laatste onderdeel voor de dressuurhengsten, waarna per groep de jury bekend maakte welke hengsten werden gekeurd. Het licht sprong op groen voor 26 van de 43 aangeboden hengsten.

Het Nederlandse dressuurbloed was hierbij goed vertegenwoordigd. Direct in de eerste groep was er een goedkeuring voor een KWPN-geregistreerde zoon van Amazing Star uit een San Remo-moeder. Deze Goldberg, gefokt door Vincent te Poele uit Lievelde, werd in 2011 op de veulenveiling in Dronten voor het recordbedrag van 70.000 euro verkocht. Ook de aanwezige Ampère x Davignon I werd terecht gekeurd. Tot slot volgde een positief oordeel over de zoon van de KWPN-geregistreerde, maar niet gekeurde Boston (v. Jazz), die in Westfalen wel degelijk van invloed is. Voor de nakomelingen van Bordeaux en Bretton Woods viel het doek.

Ingeteeld op Donnerhall

Groep twee was voorbehouden aan het in Duitsland zo succesvolle bloed uit de D-lijn. Het leverde onder andere twee goedkeuringen op voor zonen van het Westfaalse paradepaard Damon Hill en voor een nakomeling van Desperados. De laatste is gefokt uit een Donnerhall-moeder, waarmee deze hengst is ingeteeld op de Duitse legende.

Ook de groepen drie (F-lijn) en vier (R-lijn) kenden de nodige goedkeuringen, met meerdere nakomelingen van Fürstenball, Rock Forever (drie zonen) en Glock’s Romanov. Vervolgens markeerde de vijfde groep de dalende invloed van Sandro Hit met slechts twee goedkeuring voor nakomelingen van zijn (klein)zonen.

Succes Vitalis

Nadat de enige aanwezige zoon van Totilas was teruggetrokken zorgde een hengst die bij het KWPN geen voet tussen de deur kreeg maar in Westfalen zeer gewild is, voor een uitsmijter. De Nederlands geregistreerde Vitalis (foto, Vivaldi x D-Day), zelf ooit reservekampioen in Westfalen en later verkocht naar Amerika, kreeg een 100% score met vier goedkeuringen uit vier aangeboden hengsten. (foto: Remco Veurink)

Morgen volgen de primering en de veiling op de afsluitende dag van de Westfaalse hengstenkeuring.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor video’s van alle Westfaler hengsten die voorgesteld worden in Münster Handorf.

Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties