24 Helgstrand-paarden gaan nieuw avontuur tegemoet in Florida *video*

24 Helgstrand-paarden gaan nieuw avontuur tegemoet in Florida *video*

0 492
WK Ermelo

‘Nu wordt het serieus’, schrijft Andreas Helgstrand op zijn Facebook. ‘Vandaag gaat een aantal van onze paarden en medewerkers op weg naar onze nieuwe vestiging in Wellington, Florida.’

In Florida begint de Deense dressuur- en handelsstal een nieuwe dependance. In een indrukwekkende optocht van twee grote trucks met aanhangers gaan 24 paarden, op weg naar het vliegveld, van waaruit de reis naar een quarantainestal zal gaan aan de andere kant van de oceaan. De paarden zijn bedoeld voor de handel, en variëren van jonge 4,5-jarige talenten tot 11- à 12-jarige ‘schoolmasters’.

Vestigingsleider Ulf Möller

Begin deze maand maakte Helgstrand melding van de uitbreiding van zijn stal. In Denemarken – en wellicht zelfs van Europa – is Helgstrand Dressage al verreweg de grootste en meest indrukwekkende onderneming, niet alleen op het gebied van sport en handel, maar ook wat betreft de fokkerij, het organiseren van wedstrijden en het opleiden van jonge talentvolle ruiters en amazones.

Ulf Möller, die eind vorig jaar samen met zijn echtgenote Eva in dienst trad bij Helgstrand, wordt verantwoordelijk voor de Noordamerikaanse divisie. Hij zal daar de klanten begeleiden na hun aankoop van een Helgstrand-paard. ‘Het wordt hetzelfde harde werken als in Denemarken, alleen dan onder de palmen en grotendeels met een lekker zonnetje er bij!’, vertelt Möller.

Foto’s van de vestiging in Florida op Tidningenridsport.

Facebook Andreas Helgstrand/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties