13-jarige Russin scoort internationaal met Fries

13-jarige Russin scoort internationaal met Fries

0 908
fries dressuur

Een dametje dat weet wat ze wil: de Russische Anna Guseynova. Ze had haar zinnen gezet op het rijden van goede resultaten op het EK in Vidauban bij de Children. Dat doel bereikte ze, drie weken geleden. Met name bij de Children zien we combinaties uit ‘nieuwe’ dressuurlanden naar voren komen. Het is niet alleen bijzonder dat Guseynova uit Rusland komt. Ze rijdt ook met een niet-alledaags paard, de zevenjarige Fries Abe fan it Hiem (Tsjabring x Beart).

De dertienjarige eindigde in de inloopproef op een zesde plek met 70%; in de teamtest werd ze negende met 69,500%, waarbij ze een flinke duit in het zakje deed voor de einduitslag, waarin Rusland de zilveren medaille behaalde, achter Zwitserland en voor Frankrijk. In de individuele proef eindigde ze als tiende met bijna 68%.

De familie Guseynova kocht Abe in Rusland als een zeven maanden oud veulen. Ana heeft hem zelf beleerd. Het onervaren duo heeft alle niveaus doorlopen en reed haar eerste internationale wedstrijd in juni vorig jaar, op het CDI Moskou. ‘Abe doet altijd zijn best; vooral op wedstrijden geeft hij nog een beetje extra’, aldus zijn amazone. Ze wordt getraind door Larisa Demchenko. Naast Abe heeft ze nog een zesjarige KWPN-ruin, Ellington.

Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties