12 hengsten via nakeuring uitgenodigd voor tweede bezichtiging

12 hengsten via nakeuring uitgenodigd voor tweede bezichtiging

keuring thuiskeuring

Zeven spring- en vijf dressuurhengsten konden vandaag op de nakeuring worden geselecteerd voor de volgende KWPN-selectieronde in Den Bosch. In totaal zijn daarmee 123 spring-, 97 dressuur- en 3 Gelderse hengsten welkom op de tweede bezichtiging.

Bij de springhengsten werden zeven van de 16 gepresenteerde hengsten geselecteerd, waaronder twee goed springende zonen van de sportieve én genetische hoogvlieger Comme Il Faut. De naamloze Comme Il Faut-zoon (mv.Cassini I) van Herman Seiger pakte op de oxers extra uit, waarbij hij met veel afdruk en lichaamsgebruik sprong. Hij kreeg eerder al goedkeuring in Westfalen. Veel vermogen toonde ook de patente Cardento-zoon Jenz (mv.Iroko) van Stephan Oude Nijeweme en veel gelijkenis met zijn vader toonde de jeugdige Ustinov-zoon Just In Once BT (mv.Van Gogh) van Stal Horn, die wat wisselend in zijn lichaamsgebruik op de sprong was. Genetisch interessant is de Inar C-zoon Othello van de Roshoeve (mv.Dominard) van Kees van den Oetelaar, wiens moeder Orage op 1.50m-niveau sprong met Vincent Lambrecht. Hij springt met veel techniek, reflexen en inzet.

Weinig complete dressuurhengsten
Met 5 van de 25 gepresenteerde hengsten was de oogst in de dressuurrichting vanmiddag minder groot. Eén van de beste bewegers, showbink Donn Johnson (Diamond Hit x Johnson), werd vanwege zijn gebrek aan maat en formaat niet uitgenodigd. Diverse hengsten met een overtuigende pedigree konden eveneens niet geselecteerd worden, zoals een zeer jeugdige en nog kracht missende Zonik-zoon uit de Grand Prix-merrie Sisther de Jeu (v.Gribaldi) en een interessante Capri Sonne Jr. x Rubiquil, wiens grootmoeder Indiamanda op Grand Prix-presteerde en al meerdere Grand Prix-paarden leverde. De iets klassieke Jack Daniel’s zou meer gedragenheid mogen tonen. Stalgenoot Capri’s Jim Beam (Capri Sonne Jr x Labo) toonde meer oprichting en beentechniek en mag wel naar Den Bosch. Twee fijn bewegende, jeugdige en interessant gefokte De Niro-zonen verdienden vandaag ook een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Onder hen de met afdruk galopperende en veel souplesse bewegende Just Wimphof (mv.Riccione) van fokker Carla Rienks-Kramer en Joop van Uytert.

Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag. Overname zonder schriftelijke toestemming én bronvermelding niet toegestaan 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties