Patrik Kittel over Sezuan: ‘Wat een natuurtalent!’ *video*

Patrik Kittel over Sezuan: ‘Wat een natuurtalent!’ *video*

0 1579

Begin januari werd bekend dat Patrik Kittel de teugels van de hengst Sezuan zou overnemen van Dorothee Schneider. Zij is degene die de Blue Hors-Zack zoon naar drie wereldtitels stuurde.

Toen zij echter de samenwerking met eigenaar Gestüt Peterhof beëindigde in november vorig jaar vanwege de afstand tussen haar eigen stal en Peterhof, moesten Arlette Jasper-Kohl en Edwin Kohl op zoek naar een nieuwe ruiter. Dat werd de Zweedse Grand Prix-ruiter.

Blijft Kittel Sezuan rijden?

Deze is lyrisch over Sezuan, die vorig jaar met Schneider debuteerde in de Lichte Tour, met percentages van 80%. In het begin van de samenwerking tussen Kittel en Gestüt Peterhof was er slechts sprake van dat Kittel de hengst zou voorstellen op een aantal hengstenshows. Nu het duo het goed met elkaar kan vinden, is de kans aanwezig dat de ruiter de hengst blijft rijden.

Aanleg voor Grand Prix-oefeningen

Tijdens de show bij Gestüt Peterhof afgelopen weekend liet de hengst zijn talent voor de Grand Prix-oefeningen zien. Het duo Kittel-Sezuan prijkt ook op de nieuwe catalogus met hengsten voor 2018.

Wow-hengst

Kittel reageert: ‘Wow, wow! Ik ben zo trots op Sezuan, die zijn aanleg voor piaffe en passage laat zien!’ en ‘Sezuan is cool en scherp: van uitgestrekte galop naar uitgestrekte draf en halsstrekken. Het laat maar zien wat een natuurtalent hij is!’

Draf, passage en piaffe

Galop, uitgestrekte galop, halsstrekken

Facebook Patrik Kittel/Hoefslag

Foto: Catalogus Gestüt Peterhof

Reacties