Subtop: ‘Ik was vooral blij met de ontspanning bij Cynosa’

Subtop: ‘Ik was vooral blij met de ontspanning bij Cynosa’

0 569
Saskia Knol-Cynosa

Op de subtop wedstrijd in de HJC Manege in Tolbert zaterdag was het Saskia Knol die de overwinning opeiste in de Zware Tour. Met Cynosa behaalde ze 65,71% en daarmee bleef ze voor op Hester Bischot met haar Lusitano hengst Trovador Raposa (63,86%).

Saskia is tevreden over haar proef en haar punten. ‘Ik heb wel eens hoger gescoord, maar we zitten eigenlijk heel constant rond de 65, 66%. Zondag was ik blij met de ontspanning bij Cynosa; ze was meteen bij het losrijden al fijn. Ze is best snel gespannen en omdat ik na Zuidbroek even gas teruggenomen had, was het afwachten hoe ze nu weer zou reageren. Ik had baat bij het baan verkennen, dat ongeveer drie combinaties voor mij plaatsvond.’

Eerste Grand Prix-paard

De Tuschinki-merrie is haar eerste Grand Prix-paard. ‘Zelf word ik steeds handiger, en Cynosa steeds sterker. Ze heeft bijvoorbeeld een mooie passage.’ Toch heeft ze ook wel punten laten liggen en kan het nog veel en veel beter, geeft de amazone toe. ‘We hadden een communicatiestoring in de eners en ik maakte een telfout in de zig-zag. In het algemeen kon het wat strakker.’

Tuschinski x Havidoff

De leerlinge van Christa Larmoyeur noemt haar bruine merrie een ‘echte Tuschinski’: sensibel, expressief, super ijverig en af en toe hectisch. ‘Maar wat uitstraling betreft lijkt ze meer op haar moeder, dat was een nakomeling van Havidoff. Cynosa heeft haar stoere uiterlijk van hem.

Veelbelovende zesjarigen

Naast de elfjarige Cynosa rijdt Saskia nog twee zesjarige Chippendales. Hadolly heeft zoals haar naam al zegt de beroemde Ulster-dochter Dolly als oma en wordt binnenkort in de Z-dressuur gestart; de andere stamt uit de merrielijn waar ook de hengst Vitalis uit voortkomt. Deze Halivia kreeg vorig jaar een veulen van Ferdinand.

Ervaren én jong

Saskia: ‘Ik vind de combinatie van een ervaren paard zoals Cynosa uitbrengen en jongere paarden opleiden superleuk. Of we ooit nog eens een veulen bij Cynosa – ze is een mooie stermerrie – gaan fokken, weet ik nog niet. Voorlopig houden we de focus op de sport.’

Bennie van Es vooraan

Bennie van Es werd eerste en derde in de Intermediaire I. Met de Friese sterhengst Dorian van Soma was hij net een fractie beter dan zijn partner Gosse Pieter Hellinga met Eyecatcher (v. Spielberg). Bennie van Es werd ook nog eens derde, nu in het zadel van de Friese hengst Michiel 442, die op de hengstenkeuring in Leeuwarden eerder deze maand hoge ogen gooide.

Top drie PSG dicht bij elkaar

Nars Gottmer schreef de Prix St. Georges op z’n naam met Dicaprio Swing met 66,03%, voor Marc-Peter Spahn met Dashy Boy met 65,59% en Leonie Evink die met de Friese hengst Wylster precies 65% neerzette. Marja Dijkstra met Tingrid en Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi konden de oranje linten ophalen in de klasse ZZ-zwaar.

Bo Oudhof de uitschieter

Bo Oudhof voerde met royale voorsprong de rubriek voor Young Riders aan met Colt Sollenburg. Ze reed met 70,74% de hoogste score van de dag bij elkaar.

Uitslag subtop Tolbert 29012018

Bron: Hoefslag

Foto: Privébezit (archiefbeeld)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties