Regiokampioenschap Hoek van Holland: van Peperstraten en de Vries niet te verslaan

Regiokampioenschap Hoek van Holland: van Peperstraten en de Vries niet te verslaan

0 885
van Peperstraten
Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido (foto: DigiShots)

Gisteren zetten Mara de Vries en Habibi DVB in de klasse Z2 en Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido in de klasse ZZ-L erg sterke resultaten neer tijdens het regiokampioenschap dressuur in Hoek van Holland.

‘Cupido doet het zo gemakkelijk’

Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido scoorden dit weekend al ruim boven de 70% tijdens de team challenge van Jumping Amsterdam maar gisteren reed ze tijdens het regiokampioenschap met haar elfjarige Johnsonzoon opnieuw twee ijzersterke proeven, goed voor een totaalscore van 75.118%. ‘Ik ben supertrots op Greenpoint’s Cupido, hij doet het zo gemakkelijk,’ aldus een blije regiokampioen. ‘De ambiance van Jumping Amsterdam is heel bijzonder en maakt indruk. Vandaag moesten we onze oefeningen op ZZ-L niveau netjes tonen, een uitdaging van heel andere orde en een die goed past in onze voorbereiding voor de junioren.’

Reservekampioen werd Nadia Wolters (Heerjansdam) met haar zelf opgeleide Evansville: zij kregen een totaalscore van 68,712%.KNHS Regio Zuid-Holland mag in totaal vier combinaties afvaardigen naar de landelijke indoor kampioenschappen in Ermelo. Behalve Daphne van Peperstraten en Nadia Wolters zijn dat Rozemarijn van Schaik (Heinenoord), en Maarten Woudstra (Breda) met Endreo B.

73,630% voor Mara de Vries en Habibi

In de klasse Z2 scoorden twee combinaties meer dan 70%. Regiokampioen Mara de Vries behaalde met Habibi DVB een totaalscore van 73.630% en reservekampioene Kim Noordijk scoorde met haar Cees 2 Fithorses over beide proeven een score van 71.488%
Naast Mara de Vries en Kim Noordijk mogen Maud Hofland (Bodegraven) met Cassanova B, Brandond Duijndam (Delft) met Grimeur en Romée van Paassen (Rotterdam) met Ogardens Dior de Luxe naar de landelijke indoorkampioenschappen.

‘Zeer kwaliteitsvolle paarden in de regio’

‘Ik heb tijdens dit regiokampioenschap in Hoek van Holland meerdere malen van jury en KWPN-prominenten gehoord dat we hier in de regio over zeer kwaliteitsvolle paarden beschikken,’ zegt Andre van Overbeek, voorzitter van KNHS regio Zuid-Holland. ‘Met goede paarden en talentvolle ruiters en amazones gaan wij als regio vol vertrouwen naar de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo!’

Programma regiokampioenschappen

Volgende week vinden op 4 februari de regiokampioenschappen pony’s dressuur klasse Z1 en Z2 en paarden klasse Z1 bij het Blauw-Gele Vendel plaats in Pijnacker. Op 11 februari het regiokampioenschap dressuur voor paarden in de klasse L2 t/m M2 bij de Hoge Devel in Zwijndrecht.

In het weekend van 17 en 18 februari starten de springkampioenschappen, met de Randstadcup op zaterdag 17 februari (gezamenlijke kampioenschappen springen van Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht in de klassen Z en ZZ-licht voor paarden en pony’s) en op zondag 18 februari het regiokampioenschap springen pony’s bij Les Chevaliers in Bodegraven. Op zondag 25 februari vinden de regiokampioenschappen springen paarden B t/m M plaats bij PSV Lickebaert in Maassluis.

Bron: Persbericht KNHS

Reacties