All About Dressage lanceert uniek talent ontwikkeling project

All About Dressage lanceert uniek talent ontwikkeling project

Roland Hitze, Christa Larmoyeur & Marian Staal

Het team van All About Dressage, bestaande uit Christa Larmoyeur, Marian Staal en Roland Hitze zijn recent van start gegaan met een zeer innovatief project. In dit project worden talentvolle ruiters en amazones vanaf 25 jaar begeleid in hun dressuurtrainingen naar het voor hun hoogst haalbare doel. De ruiters en amazones hebben al het een en ander bereikt, hebben minimaal Z2 dressuur gereden en krijgen naast het rijtechnische gedeelte ook persoonlijke begeleiding om hun mentale vaardigheden te versterken.

Kick Off

Afgelopen zaterdag was in Winschoten, bij Dressuurstal Larmoyeur de Kick Off van de nieuwe groep talenten. “In het afgelopen half jaar hebben wij met twee groepen jeugdruiters dit traject al succesvol doorlopen. In de trainingen, rijtechnisch en mentaal zijn er hele grote stappen gezet. Er was in hier in het noorden ook veel vraag naar hetzelfde project in de leeftijdscategorie van 25 jaar en ouder. Wij zijn hier gelijk mee aan de slag gegaan, met als resultaat een team van zo’n 10 talentvolle combinaties, laat Roland Hitze namens het team van ‘All About Dressage’ weten.”

Advanced Team

Deze ruiters en amazones vormen samen het ‘All About Dressage Advanced Team’ en worden vanaf nu een half jaar begeleid. “Er staan onder andere 10 individuele dressuurtrainingen van Christa op het programma, waaronder ook kür op muziek en proefgerichte training. Marian is zeer ervaren als coach en zorgt het gehele traject voor een persoonlijke begeleiding. Zij geeft trainingen topsportvaardigheden, maakt een sport- en drijfverenprofiel van de talenten en zorgt voor individuele toelichting en rapportage.”

Emmelie Scholtens

Naast de vaste trainers komen er ook enkele gasttrainers naar Winschoten om met de talenten aan de slag te gaan. “Zo staat de ruiters en amazones nog een training te wachten van niemand minder dan Olympisch kaderlid Emmelie Scholtens. Ook wordt er een uitstapje gemaakt naar het werken aan de hand (met eigen paard) door Hester Bisschot. Verder zal er nog een kür op muziek clinic plaatsvinden en komt er een ‘All About Dressage’ Showdag mits de corona-maatregelen dit uiteraard toelaten.”

Samenwerking

“Het project is eigenlijk te breed om beknopt te kunnen samenvatten. Wij hebben de laatste jaren meerdere keren proevenclinics georganiseerd en tijdens IICH Groningen 2019/2020 een zeer succesvolle showavond. Dit is weer iets heel anders, maar mega leuk om te doen. Het huidige Advanced Team bestaat uit een hele leuke enthousiaste groep talenten. Wij zijn erg benieuwd hoe de ontwikkelingen gaan verlopen, aldus Roland.”

Bron: Persbericht

Reacties