Drafbaan Groningen start crowdfunding voor financiering laatste koersseizoen

Drafbaan Groningen start crowdfunding voor financiering laatste koersseizoen

0 119
© Wendy Koekoek

Als de plannen van Gemeente Groningen volledig doorgaan, zal de drafbaan in het Groningse stadspark verdwijnen en plaats maken voor een evenemententerrein. De afgelopen maanden heeft De Koninklijke Harddraverij en Renvereniging (KH&RV) er alles aan gedaan om de gemeente op andere gedachten te brengen, waardoor ze nu ook financieel een klap te verduren krijgt. Dit meldt RTV Noord.

Om toch een volwaardig laatste koersprogramma op te kunnen zetten, is de vereniging een crowdfundactie gestart. De gemeente heeft tot nu toe toegezegd dat er tot 1 juni concoursen georganiseerd mogen worden, via een rechtszaak wil de KH&RV ervoor zorgen dat deze periode verlengd wordt.

Rekken

“We proberen de boel zo lang mogelijk te rekken”, aldus adviseur KH&RV Kees de Bock. “We houden heel graag onze broek op, maar de kas is leeg. Als we de koersen voor dit jaar verantwoord neer willen zeggen, moeten we deze actie wel houden”.

De bedoeling is dat er genoeg geld opgehaald wordt om nog zes of zeven wedstrijdddagen te organiseren tussen april en oktober, hier is een bedrag van 25.000 euro voor nodig. Iedereen die minimaal 5 euro doneert krijgt een vrijkaartje voor een zelf te kiezen koersdag in 2021.

Onlosmakelijk verbonden

Vorig jaar is de verening een petitie gestart, die ondertussen al 5.000 keer getekend is. Met deze actie hoopt de vereniging opnieuw aandacht op te roepen voor dit besluit. Volgens haar is de drafsport en de stad Groningen onlosmakelijk aan elkaar verbonden. “De verwachting is dat evenementen niet massaal van start kunnen gaan door de corona. We blijven erbij dat er naast evenementen prima gekoerst kan worden”, legt De Bock uit. Bestuurslid Sytske de Vries vertelde al eerder aan Hoefslag: “De afgelopen jaren hebben ze ook veel evenementen georganiseerd, deze samenspraak is altijd goed gedaan en er zijn ook nooit problemen geweest met de combinatie van wedstrijden en festivals”.

Zie ook: Drafbaan Groningen: “Dit besluit heeft grote gevolgen voor de paardensport”

Bekijk de doneeractie hier.

Bron: Hoefslag/ RTV Noord

Foto: Wendy Koekoek

Reacties