Doorgang Indoor Brabant in gevaar nu Brabanders thuis moeten blijven?

Doorgang Indoor Brabant in gevaar nu Brabanders thuis moeten blijven?

Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P.
Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P. The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Vandaag is er top overleg tussen de organisatie van Indoor Brabant en de Veiligheidsregio Noord Brabant. Onderwerp van gesprek zijn de maatregelen die nodig zijn om het hippische evenement van donderdag tot en met zondag in de Brabanthallen in Den Bosch door te laten gaan.

Niet de intentie

Directeur Marcel Hunze houdt er vooralsnog geen rekening mee dat zijn evenement wordt afgeblazen. “Ik heb begrepen dat dat niet de intentie is”, zegt hij met een verwijzing naar de persconferentie van minister-president Mark Rutte van maandagavond. Die stelt dat het de bedoeling is om zo min mogelijk evenementen te annuleren.

Thuis blijven

De vraag blijft hoe Indoor Brabant door kan gaan in een week waarin de inwoners van Brabant worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het evenement in Den Bosch trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers naar de Brabanthallen. Vorig jaar bezochten 60.000 mensen Indoor Brabant. Voor de komende editie staan er 275 ruiters uit de hele wereld op de startlijst. Er zijn nog geen afmeldingen onder de ruiters.

Extra maatregelen

Indoor Brabant kondigde vorige week al een aantal maatregelen aan, waarbij het evenement de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) volgt. Mensen die snotteren of koorts hebben wordt afgeraden om naar de Brabanthallen te komen. Hunze: “Bij de ingang wordt bezoekers verzocht hun handen met handgel te wassen, er worden extra schoonmaakrondes gehouden en we geven geen handen.”

Terugsturen

“Als er toch zieke mensen bij de ingang komen, dan lopen ze de kans om te worden teruggestuurd. Wij zetten ook meer security in dan normaal”, zegt Hunze. De concoursdirecteur houdt er rekening mee dat het aantal maatregelen na het overleg met de Veiligheidsregio nog wordt uitgebreid.

Bron: BD

Reacties