Donderdag start verrichtingsonderzoek NWR-hengsten

Donderdag start verrichtingsonderzoek NWR-hengsten

0 187
Coelenhage's Handsome King was vorig jaar de beste hengst tijdens het verrichtingsonderzoek van het NWPCS.

Ook dit jaar vindt het verrichtingsonderzoek plaats voor de door het NWPCS aangewezen NWR-hengsten. Donderdag 10 september is de eerste beoordelingsdag.

Het doel van verrichtingsonderzoek is het testen van de natuurlijke sportaanleg en het karakter van deze hengsten.

Drie beoordelingsdagen

Het onderzoek bestaat uit drie beoordelingsdagen en een tweedaags examen. De verrichtingscommissie bestaat uit: mw. T. Houwen (trainingsleider), dhr. E. Langevoort (namens het jurycorps) en mevr. H. van Muiswinkel (namens de rijtechnische commissie).

Putten

De beoordelingsdagen zijn in Putten, bij het Hippische Verband, vanaf 17.00 uur en wel op donderdag 10 september, donderdag 8 oktober en donderdag 5 november. De laatste is met gastruiter.

Examen

Het examen is gepland op vrijdag 27 november en zaterdag 28 november 2019 op het KNHS-centrum in Ermelo.

Twee hengsten niet

Van de negen aangewezen hengsten zullen de hengsten Floris van den Hout en Orchard Easy Like a Sunday Morning © niet deelnemen aan het onderzoek.

Deelnemende hengsten

De, nog zeven, deelnemende hengsten zijn: Boas van het Enkershof, Westerhuis Mercury, Dempsy Sil, Hulst Moonlight, Niewmoed’s Milord, Sloot’s Sir Thor en Spoorzicht’s Jaguar. Bezoekers zijn, met inachtneming van de 1,5 meter regel en andere RIVM richtlijnen, welkom.

Bron: NWPCS

Reacties