Don Martillo beste vierjarige hengst

Don Martillo beste vierjarige hengst

0 154

De nieuwe federale kampioen van de vierjarige hengsten is er een die op voorhand bij niemand op het lijstje kanshebbers stond. Don Juan de Hus-nakomeling Don Martillo wordt nog maar kort uitgebracht door Ann-Christin Wienkamp, maar geeft haar keer op keer een ‘mega’ gevoel en liep vandaag naar de eerste plaats.

Het laagste cijfer kreeg de hengst voor de draf, deze scoorde ‘slechts’ een 8,5. Uitmuntend zijn de galop en de stap, die respectievelijk met een 9,5 en een 10 werden beoordeeld. ‘Kon niet beter!’, aldus de jury. Ook de rijdbaarheid scoorde hoog: deze werd door testamazone Stephanie Fiedler gewaardeerd met 19 punte. Don Martillo kwam hiermee op een eindtotaal van 63,5 punten uit.

Zilver ging net als vorig jaar naar Bon Coeur. Deze zoon werd gereden door Christin Schütte en viel op door zijn basiskwaliteit, met in het bijzonder de krachtige galop. De hengst pakt hierin veel bodem en liep naar een totaalscore van 60,5 punten. Het brons was voor Villeneuve. De vos stamt af van Vitalis en liet onder Laura Strobel een constante verrichting zien. De stap was goed voor een 8, de draf en galop scoorden met een 8,5 nog iets hoger. Met 18 punten van de testruiters waren 60 punten het eindresultaat.

Klik hier voor uitslagen

Bron: St.-Georg/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties