Dominque Fillion wint met Four Legends KS: ‘Het ging meer vanzelf!’

Dominque Fillion wint met Four Legends KS: ‘Het ging meer vanzelf!’

Winters Four Legends KS
Winters Four Legends KS - Stephanie Kooyman

De KWPN-goedgekeurde hengst Winters Four Legends KS (v. Wynton) debuteerde in februari onder Dominique Filion in de Lichte Tour. Dit bleek een goede zet: de combinatie won afgelopen week de Prix St. George in Houten met 71,54%.

Tweede Lichte Tour-wedstrijd

Tijdens hun debuut reed de jonge combinatie ook al een proef goed genoeg was voor ruim 71%. De wedstrijd in Houten was de vierde wedstrijd voor Filion en Four Legends.

‘Op de vorige wedstrijd, ons Lichte Tour-debuut, liep Four Legends ook erg goed. Ik had toen alleen een foutje in de serie. Die zat er nu niet in,’ vertelt Filion tevreden. ‘Voor mijn gevoel ging het in Houten wat meer vanzelf. Ik ben erg te spreken over de vooruitgang van Four Legends. Het is pas zijn tweede Lichte Tour-wedstrijd. Om die al te winnen, dat is geweldig. Hij liep goed! Ik ben trots op hem.’

‘De lat lag hoog’

‘Er zijn altijd wel verbeterpunten, maar dat blijft altijd. Ik vind het beeld van Four Legends over het algemeen heel mooi. Hij loopt erg vrij goed bovenin. Ik heb het gevoel dat het goed klikt tussen Four Legends en mij. Na ons Lichte Tour-debuut lag de lat gelijk hoog, maar als je dan de tweede keer zo’n score rijdt, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn. Het is natuurlijk onduidelijk wat de toekomst ons gaat brengen, maar dit is nu wel heel erg mooi,’ vertelt Filion.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties