Dominique Filion: “We gaan zien wat de toekomst brengt”

Dominique Filion: “We gaan zien wat de toekomst brengt”

Stephanie Kooyman - Four Legends KS Subtop 2017 © DigiShots

Dominique Filion verhuisde van Nederland naar Rusland waar ze een baan aangeboden kreeg. Na een tijd besloot ze om terug te keren. Belangrijkste reden om Rusland vaarwel te zeggen was het feit dat ze op haar nieuwe stal alle kansen zou krijgen om zich als amazone verder te ontwikkelen. Zo vertelde ze in een interview met Hoefslag in juni 2017.

Bredere focus

In een interview met KWPN vertelt ze hoe het nu met haar gaat. Filion: “Ik ben weer terug in Nederland. Ik ben weer helemaal gewend en super blij om weer hier terug te zijn. Ik ben bij Judy de Winter terechtgekomen omdat ik een stal zocht voor meerdere paarden. Daarnaast wilde ik mijn activiteiten wat uitbreiden. Zodat ik me niet alleen zou focussen om het rijden, maar ook op de verkoop, meer lesgeven, meer buitenlandse klanten ontmoeten en hier kon dat allemaal.”

Tevreden

Maar toch is de amazone nog vaak in het zadel te vinden. Zo is een van haar nieuwe troeven Winters Four Legends KS (v. Wynton). In het interview vertelt ze over haar plannen en dromen. Vorig jaar debuteerde ze met deze zwarte goedgekeurde hengst en het gaat nog steeds erg goed. Filion: “We zijn eerst ZZ-Zwaar gestart om elkaar een beetje te leren kennen. Ik vond het wel heel erg heftig om meteen in de Lichte Tour te beginnen, maar zoals de resultaten nu zijn kan ik er alleen maar over zeggen dat ik heel tevreden ben.”

Rustig

De Brabantse amazone vertelt verder: “Ik ben met hem heel rustig begonnen, er was ook geen haast in het spel. Maar we trainen het meest op dat hij gewoon lekker los in het lichaam is. Daarnaast heeft hij een heel mooie zelfhouding, hij is gewoon heel leuk om te rijden en doet elke dag zijn best!”

Internationaal

“Natuurlijk wil ik internationaal met hem starten. Maar we zijn pas zo kort samen en we hebben nog niet eens zes wedstrijden gereden in totaal. We doen het gewoon stapje voor stapje en gaan eerst nog wat grotere wedstrijden rijden. We gaan zien hoe het gaat en wat de toekomst brengt.” Aldus de amazone.

Zware Tour

In de video laat Filion al wat werk uit de Zware Tour zien. “Eigenlijk doe ik nooit twee-ers en ben ik ook nog helemaal niet met die Grand Prix bezig. We kennen elkaar nog niet zo lang en dan vind ik het ook niet leuk en eerlijk om meteen hele zware dingen te doen. Maar ik denk dat hij alles kan omdat hij zo goed kan verzamelen. Voor zover ik nu kan zien, is dit echt een paard voor de toekomst!”

Klik hier voor het hele interview

Bron: KWPN / Hoefslag /Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties