D’Olympic, een van de laatste rechtstreekse zonen van Donnerhall, is overleden

D’Olympic, een van de laatste rechtstreekse zonen van Donnerhall, is overleden

paard oog hoofd algemeen

De 26-jarige elite dekhengst en een van de laatste, rechtstreekse zonen van Donnerhall D’Olympic is overleden. Hij stierf op 28 augustus 2019.

Paul Schockemöhle

D’Olympic is geboren op kerstavond 1993 bij Dorothea Zielke op stal. De rechtstreekse zoon van Donnerhall is ontdekt als veulen door Paul Schockemöhle en werd geregistreerd als vierjarige bij de Mecklenburg hengstenkeuring in Schinkendorf. De grotere stamboekkeuringen volgden later (1999 Hannoveraan, 2000 Oldenburg en 2007 Holsteiner).

Ongecompliceerd

Hij arriveerde in Redefin als driejarige en werd toegewezen aan Michael Thieme om daar zijn hengst prestatie test daar af te nemen. De hengst scoorde 136 punten voor dressuur en 124 punten voor springen. “Ondanks dat D’Olympic niet bepaald groot was, stal hij al heel snel mijn hart,” kijkt Thieme terug. “Vooral zijn ongecompliceerde karakter en uitstekende rijdbaarheid hebben me al heel snel overgehaald. De fokker vertelde me dat hij gewoon een dressuurpaard wilde fokken voor zijn dochter.”

Bundeschampionate

D’Olympic werd al snel een van de meest succesvolle dressuurpaarden in de ring. Hij was een Bundeschampionate-finalist in 1999 en 200 en in 2000 won hij zilver op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Arnheim. D’Olympic werd regionaal dressuurkampioen in 2001, 2003, 2005 en 2007. Hij presteerde tot aan Grand Prix-niveau. Zijn sportcarrière liep stuk toen hij tussen 2007 en 2009 blessures op begon te lopen. Sindsdien was hij dekhengst en verhuisd naar het hengstenstation in Rostock.

Nageslacht

Als dekhengst heeft D’Olympic het nooit echt geschopt op binnen de grootste fokkerijmarkt, omdat hij niet op grote schaal op de markt werd gebracht en in Oost-Duitsland gevestigd was. Desondanks heeft hij zeven geregistreerde zonen voortgebracht; Dancing Shadow, Doldinger, D’Olympic Son, D’Osmor, Don Aurilium, Doubles Well en Dujardin. Daarnaast heeft hij 49 premium merries op de wereld gezet. Hij is uitgeroepen tot Elite Hengst. 326 van zijn nageslacht zijn geregistreerd voor de sport in Duitsland in zowel dressuur, springen en eventing.

Fehrbellin

Naast het overlijden van D’Olympic heeft het Landgestüt Redefin ook de zesjarige Fehrbellin (Franziskus x Quarterback) verloren. De jonge hengst kreeg begin september een ongeluk.

 

Bron: Eurodressage 

Foto: Remco Veurink

Reacties