Djinta Peters: “Zo’n kampioenschap is echt bijzonder”

Djinta Peters: “Zo’n kampioenschap is echt bijzonder”

Djinta Peters

De geschiedenis van de Militaire Ruitersportvereniging gaat terug tot 1986. Het is dan ook de voorloper van de KNHS en vele disciplines die vandaag de dag nog steeds gereden worden. De vereniging vindt het belangrijk om militaire ruitersport in de krijgsmacht te stimuleren, om militairen in de wedstrijdsport uit te doen komen en om militaire diensten ter paard te bevorderen. Mede daarom worden er vandaag de dag nog steeds fanatiek wedstrijden georganiseerd in zowel de dressuur als springen en eventing.

Djinta Peters werkt bij de Koninklijke Luchtmacht en won het Militair Kampioenschap dressuur klasse B. Dit deed ze met de vierjarige Let’s Go van de Stokhorst (V. Charmeur x Ferro) die ze rijdt voor Judith en John Menting.

Bijzonder aanbod

“Ik rijd al vanaf dat ik heel jong ben”, begint Peters te vertellen. “Vlak voordat ik begon aan mijn militaire opleiding kreeg ik de vraag of ik het leuk vond om een paard te rijden bij de familie Menting. Omdat ik doordeweeks op de vliegbasis bleef slapen, spraken we af om in de eerste instantie alleen de weekenden te gaan rijden. Na dat een jaar gedaan te hebben en ik mijn opleiding had afgerond kreeg ik het aanbod om nog een driejarige te gaan rijden. Ondanks dat ik geen ervaring had met jonge paarden, pakte ik deze kans met twee handen aan. Ondertussen zijn Let’s Go en ik alweer een jaar een combinatie”.

Defensie

Peters begon twee jaar terug aan de algemene militaire opleiding en wist daarna haar logistieke militaire opleiding af te ronden. Momenteel werkt ze voor de luchtmacht in Volkel. “Er kwam een nieuwe collega bij mij op de afdeling, een paardenmeisje. Ik was gelijk enthousiast dat we nu een ander gespreksonderwerp hadden dan voetbal. Ik werk natuurlijk alleen maar met mannen dus voetbal is vaak het onderwerp hier”, grinnikt ze. “Zij vertelde mij over de militaire rijvereniging en dat er op korte termijn een kampioenschap gehouden werd. Toen ik dat hoorde heb ik me gelijk opgegeven”.

In tegenstelling tot de reguliere KNHS-wedstrijden worden er geen voorselecties gehouden voor deze kampioenschappen, iedereen van defensie kan zich opgeven. “Ik moest rijden tegen de luchtmacht, de landmacht en de marechaussee. Het was wel spannend, maar ik dacht: ‘We proberen het gewoon en we gaan er een leuke dag van maken’. En het pakte super goed uit, ondanks dat Let’s Go nog maar vier jaar is”.

Extra bijzonder

De combinatie wist de eerste én de tweede plaats te bemachtigen tijdens het kampioenschap. “Ik vond het heel bijzonder. Wie kan er nu zeggen dat je voor je werk met zo’n wedstrijd mee kan rijden? Dat is toch best wel speciaal! De punten die we behaald hebben tellen ook gewoon mee bij de KNHS, dus de komende tijd willen we ook de reguliere wedstrijden op gaan pakken. We zijn hard aan het trainen en willen in oktober graag een keer in het L starten om te kijken hoe Let’s Go het daar gaat doen. Ik ben Judith en John in ieder geval dankbaar dat ik de de kans krijg om dit paard te rijden en dat ze zo enthousiast zijn met zulke dingen. Ze vinden alles leuk en gaan altijd mee op wedstrijd. Dat maakt het toch wel extra bijzonder”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties